Am stat în jur de vreo două luni în case – de frică. Unii de frica virusului, alții de frica amenzilor. Și-am așteptat relaxarea restricțiilor așa cum în copilărie așteptam ultimul clopoțel al sfârșitului de an. S-au făcut glumițe cu data de 15 mai, pe ici-pe colo meme-uri, alții au promis c-or să-și tureze motoarele la 00:00. Așa, de fericire.

Odată cu data de 15 mai a venit și mult așteptata relaxare. Cu toate că ne-am fi așteptat ca din data asta să ne fie mai bine, în realitate, multora dintre noi nu ne-a fost. Da, putem ieși fără declarații, însă trebuie, în orice moment, să fim atenți să nu încălcăm alte reguli. Nu pentru amenzi, pentru că alea sunt discutabile – ci pentru sănătatea noastră.

Și-apoi, să stai tot timpul cu garda sus, nu e nicio relaxare. E doar o altă cușcă, însă de data asta una mobilă, cu care te poți plimba prin oraș și între localități.

Pe principiul, hai să ne fie un pic rău acum, ca să ne fie un pic mai bine mai încolo.

Despre relaxarea asta ne vorbește și Ion Cristoiu – în stilul caracteristic pe care ori îl iubești, ori îl detești (fără cale de mijloc)

“E un fake news să spunem astăzi că s-a relaxat ceva. Este o diversiune. Ordinele semnate de miniştrii de resort conţin atât de multe interdicţii încât practic nu vorbim de relaxare. Pe hârtie, la televizor, unde sunt interesaţi Ludovic Orban, Guvernul şi Klaus Iohannis, rezultă că a avut loc o relaxare. Nu a avut loc. În aşa zisele măsuri de relaxare sunt atât de multe interdicţii, încât, practic, mai ales proprietarii de terase au căzut într-o capcană. Interdicţiile, care sunt cumplite vor mai fi păstrate încă o lună, două, iar când cineva va bombăni, autorităţile vor spune ”, spune Ion Cristoiu.

Citește și: Centrul Vechi pe ritmuri de dans și dezinfectant

#News