FOTO psnews

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, a anunţat, marţi, că lucrările la Penetraţia Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgirea Bulevardul Ghencea continuă în ritm susținut. Edilul Capitalei spune că lucrările de excavaţie sunt realizate în proporţie de peste 90 la sută, iar activitatea pe şantiere continuă, pentru că au fost luate măsuri de protecţie şi prevenţie împotriva COVID-19.

Ce declară edilul Capitalei

„Un obiectiv de investiții așteptat de 20 de ani! Lucrările la ’’Penetraţia Prelungirea Ghencea – Domneşti şi Supralărgirea Bulevardul Ghencea’’ continuă în ritm susținut. Se lucrează la primul tronson dinspre strada Brașov spre strada Râul Doamnei, unde au fost deja finalizate demolările și a fost demarată relocarea rețelelor de utilități.

Lucrările de excavație sunt într-un stadiu avansat, fiind realizate în proporție de 95%.

În prezent, se lucrează și la execuția zidului de sprijin de la tramvai, precum și la infrastructura nouă de drum.

În același timp, pentru a continua lucrările pe zona tramvaiului, se lucrează la devierea traficului pe zona cu carosabilul nou.

În ceea ce privește utilitățile, au fost finalizate rețeaua de canalizare, instalațiile de apă potabilă și gaz, iar rețeaua de apă se va finaliza la începutul lunii iunie.

Instalațiile electrice de joasă tensiune vor fi demarate în scurt timp întrucât proiectarea acestora a fost finalizată.

Straturile carosabile au fost realizate în proporție de 35% iar ritmul actual de execuție va permite devierea circulației de pe partea dreaptă pe partea stângă la începutul lunii iulie, pentru a permite execuția infrastructurii pentru tramvai și a părții carosabile de pe partea dreaptă.

Menționăm că activitatea pe șantiere se desfasoară în parametri optimi și că au fost implementate toate măsurile de siguranță pentru angajați cât și normele igienice și sanitare impuse în această perioadă, în vederea protecției și prevenției răspândirii Covid 19″, a anunţat Gabriela Firea, pe Facebook.

#NEWS