Oleksandr Usyk,
Oleksandr Usyk. Sursa foto Digi24

Pugilistul ucrainean Oleksandr Usyk, în vârstă de 35 de ani, campion mondial la categoria grea, s-a întors acasă în Ucraina. El este gata să plece la război. „Este de datoria mea să lupt”, a declarat campionul mondial de box.

El a adăugat că nu vrea să ucidă pe nimeni, dar va face tot ce este necesar pentru a le proteja pe persoanele dragi lui.

Cu doar câteva luni în urmă, campionul mondial la categoria grea Oleksandr Usyk lupta cu adversari în ringul de box. El s-a întors acasă, în Ucraina, fiind pregătit să-și apere țara.

Oleksandr Usyk a explicat și motivul pentru care a revenit acasă.

„Cum adică de ce? Este datoria mea (să lupt), să îmi apăr casă, familia”, a spus el.

„Trebuie să fac asta”, a declarat el. Sportivul a mărturisit că nu îi deloc frică să lupte pentru țara lui.

„Sufletul meu aparține Domnului, iar trupul meu și cinstea mea aparțin țării mele, familiei mele. Deci nu există frică. Absolut nicio frică”.

Tânărul de 35 de ani a urcat ultima dată în ring în luna septembrie 2021, când a devenit campion mondial la categoria grea, împotriva lui Anthony Joshua.

Usyk nu este singurul campion de box care luptă pentru a-și apăra țara contra atacului Rusiei.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, fostul campion mondial la categoria grea, a declarat marți că este mândru de cetățenii ucraineni pentru că și-au apărat țara. Primarul Kievului consideră că lupta purtată este pentru viitorul Ucrainei. Alături de Vitali Klitschko luptă și fratele lui, Wladimir, care a fost și el multiplu campion mondial de box.

Și pugilistul Vasily Lomachenko a revenit în Ucraina. El putea să rămână să-și pregătească următorul meci în SUA. Ucraineanul de 34 de ani este considerat unul dintre cei mai tehnici pugiliști din toate timpurile. El a semnat și s-a înrolat în forțele armate ucrainene. Apoi a postat o fotografie echipat în uniformă militară și ținând în mână o armă de asalt M16 americană.

Echipele de fotbal din Rusia, suspendate din competiții de către FIFA și UEFA