FRF vrea ca suporterii să poată bea bere pe stadioanele din România

Potrivit președintelui FRF, acest lucru reprezintă un element de modernitate

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că și-ar dori ca legislația să permită consumul de bere pe stadioanele din țară, potrivit g4media.ro.

Răzvan Burleanu: A fost un subiect care s-a aflat permanent pe agenda noastră. Considerăm că acest consum, mai ales de bere slab alcoolizată pe stadioane, reprezintă şi un element de modernitate pe care vrei să-l aduci.

Potrivit președintelui FRF, în ultimii opt ani statul a reînceput să investească puternic în infrastructura fotbalistică. Atunci, consumul de bere slab alcoolizată, cu siguranţă, ar fi un element de modernitate care s-ar alătura acestei infrastructuri moderne de care ne bucurăm astăzi, în România”, a declarat Răzvan Burleanu. Șeful FRF spune că aceste băuturi ar ajuta suporterii să se hidrateze și să se bucure de jocuri, fără a transforma evenimentele sportive într-un haos total. Burleanu crede că această schimbare ar duce și la o rotunjire a veniturilor cluburilor de fotbal.

O lege din 1991 prevede interzicerea consumului de alcool în stadioane și evenimente organizate cu scop de recreere sau a manifestărilor cultural-artistice.

Legea a fost modificată în 2019, iar berea poate fi servită doar în pahare din plastic, la concertele organizate pe stadioane sau în piețele publice, dar nu şi la competiţiile sportive. Comercializarea băuturilor alcoolice în incinta stadioanelor ar putea reprezenta însă o măsură riscantă pe stadioanele din România.

Cod portocaliu de temperaturi extreme în mare parte a României