Cei doi bărbați cu arsuri grave vor fi transferați în străinătate

Autoritățile par să fi învățat din lecțiile trecutului

Cei doi bărbați care au suferit arsuri grave după incendiul de la fabrica de produse din țiței din localitatea Inotești, Prahova, vor fi transferați la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Bruxelles, respectiv Spitalul AKH Viena. Ministerul Sănătății spune că transferul se va face imediat ce va fi posibil.

„Ministerul Sănătății a fost informat, cu privire la situația pacienților cu arsuri suferite în incendiul din data de 1 martie a.c. din localitatea Inotești, județul Prahova, că s-a obținut acceptul spitalului AKH Viena pentru transferul celui de-al doilea pacient la această unitate.

Menționăm că, așa cum Ministerul Sănătății a anunțat anterior, pentru unul dintre pacienți, Departamenul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (DSU – MAI) a obținut accept de transfer la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Transferul se va face imediat ce va fi posibil și este realizat, conform legii, de către DSU – MAI”, arată un comunicat transmis de Ministerul Sănătății, citat de Digi24.

Conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB și III pe 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB și III pe 70% din suprafața corporală. Ambii pacienți au arsuri ale căilor aeriene superioare.

Cauza incendiului, un aparat de sudură

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, incendiul izbucnit luni a fost provocat cel mai probabil de folosirea fără respectarea normelor legala a unui aparat de sudură.

Cei doi bărbaţi lucrau în fabrică şi au încercat să stingă focul, în momentul izbucnirii acestuia.

Reamintim că în luna ianuarie, un bărbat care a fost electrocutat în Portul Constanța, în urma căruia s-a ales cu arsuri pe mai bine de 50% din corp, a fost mutat între mai multe spitale până să fie transferat la spitalul din Belgia. Din nefericire, pentru acesta a fost prea târziu. Potrivit medicilor belgieni, acesta era infectat cu trei bacterii, iar la jumătatea lunii trecute a decedat.

Citește și: Incendiu la o societate care fabrică țiței. Două persoane au suferit arsuri grave