Udrea, ultima cale de apărare: blestemul

„O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu”, a spus Elena Udrea

În cursul zilei de astăzi, Elena Udrea, fosta „pupilă” a lui Traian Băsescu a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, scrie Ziarul de Investigații. În urma sentinței care nu este una definitivă, Elena Udrea a reacționat într-un mod neașteptat, blestemând-o pe judecătoarea care i-a pecetluit soarta (până data viitoare, desigur). Într-un acces nervos, acesta a declarat, după ieșirea din sala de judecată: „O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei”, conform G4Media.

Blestemul fostului ministru

„Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a spus Elena Udrea la Antena 3.

Fiind convinsă că pedeapsa ar fi mult prea mare pentru faptele comise, Udrea a contestat condamnarea primită în prima instanță. „Cum să dai 8 ani pentru așa ceva? Am omorât pe cineva? Dacă dăm pentru crime și violuri 5-7 ani, am ajuns să dăm pentru corupție 8 ani?”, a mai spus aceasta.

Udrea nu mai are unde să fugă

De asemenea, fostul ministru s-a revoltat cu privire la modul în care justiția se desfășoară în România, fiind de părere că în ultimii ani nu s-ar fi schimbat nimic, astfel că i s-ar fi diminuat considerabil căile de apărare. De menționat că instanța a decis, deopotrivă, confiscarea a aproximativ un milion de lei din averea acesteia.

„Unde să mai fug? Italia a schimbat legea, nu mai ia în considerare executarea pedepselor primite în alta țară”, a mai spus aceasta, adăugând că „numai Dumnezeu mai poate face ceva cu justiția din România!”.

În cadrul aceluiași dosar, fiica fostului președinte, Ioana Băsescu, a „încasat” la rândul ei o pedeapsă de 5 ani cu executare, în timp ce mogulul EVZ, Dan Andronic a tras lozul câștigător, fiind achitat.

Elena Băsescu a fost ministru al Dezvoltării și consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu.

Citește și: Gabriela Firea și manipularea „Coaliției austerității”