ludovic orban
Ludovic Orban

„Tema este delicată”

În cursul zilei de astăzi, premierul Ludovic Orban a făcut un anunț important ce vizează controversatele ordonanțe de urgență referitoare la fondurile europene. Întrucât acesta au stârnit polemici, atât în media, cât și în parlament, Orban s-a răzgândit și a renunțat la publicarea acestora în Monitorul Oficial, retrâgându-le.

„Tema era mult prea sensibilă și pârâcioșii care vor să facă rău României prin blocarea fondurilor au început deja să trimită tot felul de păreri. Tema este mult prea delicată fiind vorba de fonduri europene nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit și mai ales planul de măsuri astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie contestabile și discutabile”, a declarat premierul Ludovic Orban, în debutul ședinței de guvern de astăzi.

Citește și: Râcă veche între Ponta și Ludovic Orban

De asemenea, Orban l-a sfătuit pe Ministrul Fondurilor Europene să pregătească legi care să acopere ceea ce ordonanțele retrase din Monitorul Oficial nu mai au cum să rezolve.

„Vă rog să pregătiți pe fiecare dintre măsuri soluții de reglementare. Pregătiți proiect de lege și înaintăm proiectul prin intermediul grupurilor parlamentare, iar acolo unde nu e nevoie de proiect de lege se poate realiza și prin HG sau ordine de ministru. De exemplu știu că ne e nevoie de reglementare cu caracter de lege a programului de extindere a rețelei de gaze”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Citește și: Premierul Orban a răbufnit. Noi acuzații la adresa PSD

#News