Armata chineză va trimite 1.400 de cadre medicale ale forţelor armate pentru a trata pacienţii la noul spital construit în oraşul Wuhan, focarul epidemiei de coronavirus, a informat duminică agenţia de presă chineză Xinhua, relatează dpa. 

Armata chineză trimite personal pentru tratarea pacienților 

Începând de săptămâna viitoare, personal al Armatei de Eliberare a Poporului şi universităţilor armatei şi forţelor aeriene şi navale va fi repartizat la Spitalul Huoshenshan, unde sunt internaţi pacienţi infectaţi cu coronavirus, potrivit agenției de presă chineze. 

În total, 450 de medici şi alt personal sanitar al Armatei Populare de Eliberare au ajuns cu avionul la Wuhan (centrul Chinei) pentru a participa la lupta împotriva noului coronavirus, a anunţat sâmbătă agenţia Xinhua.

Unii dintre aceştia au experienţă în lupta împotriva virusului Ebola şi SARS, un virus similar coronavirusului care a contaminat din decembrie aproape 1.300 de persoane şi a făcut 41 de morţi în întreaga Chină.

Citește și Unde e Romania in clasamentul fortelor armate

La noul spital, care are o capacitate de 1.000 de paturi, au fost alocaţi experţi în domeniul prevenirii şi controlului epidemiilor, a menţionat agenția de presă chineză.

Citește și Dancila organizeaza armata pensionarilor impotriva lui Orban

Autorităţile chineze au anunţat duminică că numărul deceselor confirmate provocate de coronavirus în China a ajuns la 304 morţi. Filipine a anunţat duminică primul deces în afara Chinei, a unei persoane infectate cu noul coronavirus. #News