„Mama Polidinului” se va vaccina anti-Covid

Sylvia Hoișie, cunoscută ca „mama Polidinului” pentru că a lucrat în echipa de cercetători ce a dezvoltat vaccinul în anii ’60, este încrezătoare în vaccinul anti Covid, mai mult, se va și vaccina la momentul la care acesta va fi disponibil în România.

 „Dacă îl voi obține, sigur că îl voi face. Nu numai eu, ci toată familia mea. Eu am încredere în vaccin. Nu cred că este dăunător oamenilor în vârstă, nimănui nu-i e dăunător. Sigur, ca orice vaccin, poate da niște reacții, dar sunt atât de mici față de beneficii. Febra este foarte mică și chiar dacă există febră, nu e nimic. Un pic de roșeață, o ușoară durere, dar și la o simplă injecție poți să faci reacții care nu sunt dăunătoare”, a spus Sylvia Hoișie (93 de ani), la Digi 24.

Totodată, „mama Polidinului” este încrezătoare în eficiența vaccinului, chiar dacă acesta a fost dezvoltat foarte repede, lucru contestat vehement de anti vacciniști.

„Suntem în secolul 21. Cu aparatura de acum, sunt sigură că vaccinul e bine făcut. Nu e perioada anilor 50-60, este perioada 2020. Sunt sigură că e bun. Mai ales, cei care l-au făcut, companiile care au făcut cele 3-4 vaccinuri care sunt date pentru a obține documentația sunt bine controlate, nu numai în America, ci și în Uniunea Europeană. Suntem în 2020, când se pregătesc călătorii pe Lună, se fac atâtea lucruri noi, cum putem crede că nu se poate face?”, a mai adăugat Sylvia Hoișie.

Citește și: Gheorghiță: „Vaccinarea va fi gratuită și va fi voluntară”

#News