Dan Barna / Foto: captură video

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a respins, joi, ipoteza că reprezentanţii alianţei ar fi putut interveni în procesul electoral, precizând că imaginile difuzate miercuri seara surprind momente care au avut loc în seara zilei de luni. În cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul USR PLUS, Barna a precizat că reprezentanţii USR PLUS nu au atins sacii cu voturi din Biroul Electoral al Sectorului 1.

„Simpla idee că USR PLUS, care nu sunt în guvernarea locală de la Sector 1, nu deţinem pârghiile executive ale domnului Tudorache, nu avem personal angajat în clădirea respectivă şi în instituţiile implicate acolo, să se sugereze că noi am fi putut cumva să intervenim în procesul electoral este o minciună sfruntată şi o aberaţie. E foarte clar, dacă vă uitaţi, şi am aici, la poziţia 32, apare domnul Istrate Daniel, şoferul domnului Tudorache… Tot personalul acesta auxiliar şi tehnic al Biroului Electoral al Circumscripţiei electorale a Sectorului 1 face parte din Primăria Sectorului. Sunt oamenii domnului Tudorache. Ei sunt cei care au luat sacul în mână, cei care l-au dus în birou, la dispoziţia preşedintelui, dar ideea că observatorii USR ar fi pus mâna pe saci e o minciună şi un fals”, a explicat Barna, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USR PLUS.

Alături de Clotilde Armand, declarații despre situația de la Sectorul 1.

Publicată de Dan Barna pe Joi, 1 octombrie 2020

Acesta a explicat și cine este cealaltă persoană prezentată de cei de la PSD drept membru USR, că de fapt este de la partidul lui Piedone: „Persoana care urcă un sac de procese verbale pe dulap prezentat în înregistrările de la A3 drept userist este Gâlcă Mihai Florentin, reprezentantul în BES 1 al PPU (s-l), partidul lui Piedone fondat de Dan Voiculescu”.

„Discrepanțele nu au avut impact asupra rezultatului votului”

„Rezultatele de cunosc de luni dimineață, de la ora 6. Toate procesele verbale s-au închis cu semnătura tuturor delegațiilor de la toate partidele. Faptul că la câteva secții de votare au fost diferențe de un vot- două voturi s-a clarificat. A durat mult timp, nu ne explicăm de ce, dar s-a clarificat. Aceste discrepanțe mici, normale, nu au niciun impact asupra rezultatului votului”, a declarat Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1.

„Am privit din ușă”

Dan Tudorache a explicat, la sediul PSD, că el a privit din ușă renumărarea desfășurată în sala securizată dar susține că nu are nicio legătură cu imaginile difuzate de anumite canale media și pe care PSD își bazează acuzațiile de fraudă. Tudorache recunoaște însă că la renumărare au fost prezenți, conform legii, reprezentanți ai tuturor partidelor.

„Eu am vrut să intru în sală la renumărare, dar nu am avut voie. Am privit din ușă. Orice candidat, trebuie să privească în sală de la ușă. Cei care au intrat în acea cameră sunt 3 membri USR plus procurorul, am înțeles și un reprezentat tehnic al BES. De ce au intrat, de ce au scos acel sac din acea încăpere? Deci dacă au scos acel sac și l-au reintrodus, nu știu după cât timp. Azi dimineață la ora 8 mi-a ridicat hardul de la toată clădirea prin ordonanța procurorului. Clădirea era monitorizată. Au fost filmate de pe monitoare (n.r. imaginile apărute în presă). Le-am văzut în direct la o televiziune. Nu s-au alterat acele imagini. Nu știu cine le-a filmat de pe monitoare. La renumărare participă președintele secție de votare și reprezentanții secției respective de la fiecare partid. Acolo s-a făcut renumărarea. Acolo se făceau toate renumărările. (Întrebare: În aceeași sala era și un reprezentant PPUSL, ce căuta acolo?) Da, erau în aceeași sală și 3 reprezentanți de la USR. Procurorul să răspundă. Punct”, a spus Tudorache, citat de digi24.ro.

Citește și: Un senator PMP vrea înființarea unei comisii parlamentare pentru presupusele fraude din București

#News