Cătălin Lucian Iliescu
Cătălin Lucian Iliescu

Senatorul PMP Lucian Iliescu vrea înființarea unei comisii parlamentare care să ancheteze presupusele fraude ale alegerilor locale din Sectorul 1 și Sectorul 5. Iliescu a făcut o solicitare în acest sens președintelui Senatului, Robert Cazanciuc.

„Vă adresez prezenta solicitare întrucât, în urma alegerilor organizate în data de 27.09.2020, au existat multiple suspiciuni temeinice care vizează corectitudinea desfăşurării procesului electoral. În acest sens, reprezentanţi ai mai multor formaţiuni politice au depus sesizări către Biroul Electoral de Sector, Biroul Electoral Municipal şi către Biroul Electoral Central, pentru a semnala neregulile desfăşurate in timpul procesului de votare cât şi după încheierea acestuia În spaţiul public au apărut informaţii care vizau fraudarea alegerilor prin practici grosolane de cumpărare a unor voturi”, afirmă Lucian Iliescu, citat de news.ro.

Iliescu precizeză importanța înființării unei astfel de comisii, pentru a contracara posibile fraude, mai ales în contextul în care urmează încă o serie de alegeri, cele generale.

„Parlamentul reprezintă o instituţie credibilă care, printre altele, are şi această atribuţie de a demara anchete prin intermediul comisiilor parlamentare. Pe această cale vă solicit sprijinul pentru a stopa aceste practici ilegale astfel încât să nu se mai repete la viitoarele alegeri”, argumentează senatorul PMP.

Citește și: Ședință PSD. Se decide dacă vor cere anularea alegerilor din București

#News