Parlamentarii României au fost convocați, marți, la cea de-a doua sesiune ordinară a anului, ultima din această legislație.

„În temeiul prevederilor articolului 66 alineatele (1) si (3) din Constituția României, republicată, precum și ale articolului 83 din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, se convoacă Senatul României în a doua sesiune ordinară a anului 2020, în ziua de marți, 1 septembrie 2020”, se arată în comunicatul Senatului.

Potrivit sursei citate, Biroul permanent se va întruni la ora 10,00, grupurile parlamentare – la ora 10,30, iar plenul Senatului de la ora 11.00.

Camera Deputaților este convocată în a doua sesiune ordinară a anului 2020 în ziua de marți, 1 septembrie, ora 13.00”, se arată în decizia semnată de Marcel Ciolacu..

Plenul Camerei, în care va fi validată noua componenta a Biroului permanent, va avea loc marți, fiind necesară prezența fizică a deputaților la alegerea conducerii forului. Votul va fi secret, cu bile și va avea loc în sala Biroului permanent, pe bază de programare, pe modelul votului de învestitură.

Prima sesiune ordinară a Senatului și Camerei Deputaților din acest an s-a încheiat pe 30 iunie, iar de la 1 iulie, au lucrat în sesiune extraordinară.

În contextul pandemiei de Covid-19, sesiunea ordinară anterioara s-a desfășurat atipic, atât deputații, cât și senatorii întrunindu-se, în mare parte, în ședințe de plen și în comisii online. De asemenea, voturile exprimate de parlamentari au fost la distanță, online sau prin telefon.

Citește și: Guvernul Orban rămâne! PSD nu a reușit să strângă cvorumul

#News