Gabriela Firea / FOTO: Facebook Gabriela Firea

Prim-vicepreședintele PSD, primarul Capitalei, Gabriela Firea a comentat eșecul moțiunii de cenzură de luni, evidențiind faptul că România este marea pierzătoare în urma acestui eșec al social-democraților. Mai mult, aceasta a precizat că într-o societate normală, actualul guvernul și-ar fi prezentat „demisia de onoare”. Totodată, Firea a prezentat acuzațiile aduse Guvernului Orban sub forma unui decalog, denumit „Triumful imposturii”

Zece pentru România

„Triumful imposturii! Decalogul Moțiunii! Ce-am avut și n-am pierdut, după ziua de ieri. Avem în continuare un guvern unic în Europa care:

1. A făcut afaceri în starea de urgență cu măști și materiale sanitare cumpărate la suprapreț

2. A promis tablete copiilor. Începe școala și nu vor primi nimic. La fel și cu măștile promise

3. Vrea să dea vina pe părinți, impunând semnarea unei Declarații pe proprie răspundere privind starea de sănătate a copiilor

4. A deschis jocurile de noroc și a ținut teatrele încuiate

5. A deschis păcănele și a ținut terase și parcurile închise

6. A refuzat și blocat din start testarea persoanelor fără simptome, ca să izoleze focarele și acum avem explozie de contaminări

7. Pretinde că nu are bani pentru dublarea alocațiilor dar găsește fonduri pentru baronii galbeni, să le dea fonduri pentru achiziții de lux

8. Susține că nu are bani pentru creșterea punctului de pensie dar își permite să plătească sume enorme pentru despăgubiri anticipate unor prieteni politici

9. A trimis români la muncă în străinătate, în plină stare de urgență, punându-le viață în pericol

10. Are cei mai incompetenți miniștri ai Educației și Sănătății, care sunt total depășiți ca reacție și acțiune în pandemie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Triumful imposturii! Decalogul Motiunii! Ce-am avut si n-am pierdut, dupa ziua de ieri. Avem in continuare un guvern…

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 31 august 2020

Într-o societate normală, demisia de onoare

Edilul Capitalei a precizat că ar fi putut continua decalogul cu încă cel puțin 40 de puncte, dar a preferat să se oprească la numai 10.

„Deci, după ce, aseară, după discuțiile despre Moțiune, guvernul a deschis șampania iar opoziția își numără oastea, tragem linie și concluzionăm.

Într-o societate normală, acest guvern își prezenta demisia de onoare.

Într-o țară cu experiență democratică mai consolidată, acest guvern nu se mai putea salva prin pasivitatea partidului minorităților.

Într-o lume responsabilă, noi toți ar trebui să devenim conștienți că fiecare oră în plus la guvernare înseamnă adâncirea prăpastiei economice”, a mai precizat Gabriela Firea.

Cu ce rămânem după toate „crizele”?

În contextul în care România se află în criza sanitară, iar cea economică a venit ca un „bonus”, pentru țară este „o pierdere pe toată linia”.

„Avem, oricum, număr record de șomeri și mii de firme intrate în insolvență și faliment, concomitent cu un deficit uriaș. Pentru țară, e pierdere pe toată linia. Regres. Cineva, totuși, a câștigat ieri? Da, ați ghicit! Impostură! Haosul! Panică indusă! Un guvern care nu găsește soluții pentru nimic și dă vina mereu pe populație.

Da, pe români, pe care îi liniștea în martie că vine doar o gripă ușoară iar acum îi sperie că nu mai sunt locuri în spitale!”, a încheiat Gabriela Firea.

Citește și: Gabriela Firea: „Unde sunt banii românilor?”

#News