Poți alege rulota pentru un concediu atipic și poți alege un concediu în siguranță, sfidând puțin coronavirusul. Dacă alegi rulota, poți fi sigur că te poți deplasa în voie, că nu depinzi de nimeni și că natura va fi mult mai aproape. Că e mare, multe sau un simplu city break, din ce în ce mai mulți români aleg varianta unei cazări mobile. Și nu e doar o protecție pe vreme de coronavirus. E transport și cazarem 2 în 1.

Mai mult decât atât, rulota e o alternativă la turismul tradițional. Nu mai ai nevoie de hotel, banii îți rămân în contul personal și te poți distanța social pe patru roți. Dacă nu ești un fan înverșunat al aglomerației, cu atât mai bine. Campezi unde vrei, stai cât vrei și te și ferești de cine vrei. Asta, în condițiile în care garsoniera mobilă îți aparține.

”Oamenii aleg să îşi facă mai mult vacanţele cu autorulotele decât să meargă la cazările clasice.  Aproape toţi clienţii de vara aceasta sunt noi, clienţi care nu au mai mers cu o autorulotă niciodată“, spune Andrei Drăgan Răduleţ de la Rulotescu, o companie de închiriat autorulote din Sibiu.

Nu ai bani să cumperi o rulotă? Și la capitolul acesta există soluții. De exemplu, firma din Sibiu are mai multe rulote a câte patru şi respectiv cinci locuri, care costă aproximativ 100 de euro pentru o zi în sezonul de vârf.

Compania nu mai are nicio rulotă disponibilă pentru vara aceasta şi aşteaptă o creştere semnificativă a cifrei de afaceri. Va fi interesant de văzut dacă vor crește și investițiile în spații de camping dedicate rulotelor.

Așadar, soluții există și pe vreme de coronavirus. Turiștii români sunt inventivi și, chiar dacă România a înțeles destul de târziu conceptul de rulotă, e un pas înainte. Sau o roată înainte.

Citește și: CFR, tărâmul tuturor posibilităților. O poveste pandemică

#News