Ludovic Orban și Rareș Bogdan / sursă: ziuanews.ro

Rareș refuză să-i comenteze țigara lui Ludovic. Sau o comentează doar cu cine vrea el, nu neaparat cu jurnaliștii. Selectiv, Rareș, foarte selectiv.

Comentariul necomentat al lui Rareș sună cam așa: ”No comment! Cu tot respectul și prețuirea pentru jurnaliști, de această dată îmi rezerv dreptul de a nu comenta”.

Un fel de ”am dreptul la tăcere și țin cu dinții de el, mi-l exercit și comentez fără comentarii”. Și ceva în engleză ca să dea bine la partea de cultură generală.

Frumoasă strategie deși, puțin cam previzibilă pentru gusturile mele. Cu sau fără comentarii, previzibil sau nu,  Rareș nu a fost niciodată pe gusturile mele.

Se îmbracă mai dubios ca bunica la primul bal și a avut pretenții de primar al Bucureștiului, fără să înțeleagă prea multe din cum stă treaba cu primăria. Sau organizarea. Sau politica, în sine.

Nu știu cine sau ce  anume îl îndeamnă pe Rareș la tăcere. Cred doar că, dacă în fotografie era Liviu, sau oricare altă băiat din oricare alt partid, nu s-ar fi lăsat cu tăcerea asta. Ba din contră, ar fi redescoperit jurnalistul adormit din el. Și ar fi ales să comenteze în stilul lui caracteristic, cu sacou cambrat și cravată roz cu buline. Doar că Liviu fumează singur de vreun an, Ludovic are prieteni de pahar și, printre prietenii lui Ludovic, nu se mai numără și Rareș. Au fost cândva buni prieteni, dar politica are darul ăsta de a dezbina frate cu frate, prieten cu prieten și unchi cu nepoțel.

Am 3 concluzii la comentariul în care alege să nu comenteze:

1. Nu există controversă care să-i scape lui Rareș. Iar liniștea voită e mai prezentă ca zgomotul.

2. Preferă o mască și nu din cauză de coronavirus.

3. Și tăcerea e un răspuns.

Citește și: Ponta nu stă cuminte nici de Ziua Copilului

#News