ANM anunță schimbări semnificative ale vremii

Marți se anunță scăderi de peste 10 grade în unele regiuni

Ploi abundente
Ploi abundente sursa foto pixabay

După temperaturile ridicate de până la 30 de grade Celsius înregistrate în ultimele zile în țară, șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a anunțat că urmează „răciri bruște și semnificative”, potrivit stiripesurse.ro.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a declarat duminică după-amiază,că la sfârșitul lunii martie s-au înregistrat „cele mai ridicate valori de temperatură de când se fac măsurători în țara noastră”.

Aceasta se referea la zilele de la finalul lunii, când temperatura a atins 30 de grade Celsius la Giurgiu și 28 de grade Celsius în București. În România, temperaturile au depășit media pentru această perioadă. Conform meteorologului Elena Mateescu, luna aprilie va debuta cu temperaturi cuprinse între 25 și 32 de grade Celsius, caracteristice unei zile de vară.

Se așteaptă precipitații și vânt puternic în sud-vestul țării la începutul lunii aprilie, conform informațiilor furnizate de Elena Mateescu. Marți se anunță răciri semnificative și bruste, cu scăderi de peste 10 grade în unele regiuni, apropiindu-se totuși de temperaturile normale pentru această perioadă, semnalează șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). În București și în regiunea Muntenia, temperaturile se vor situa peste 20 de grade Celsius.

Trafic restricţionat pentru efectuarea de exerciţii militare în Poligonul Babadag