Trafic restricţionat pentru efectuarea de exerciţii militare în Poligonul Babadag

Tragerile cu muniţie de război au loc ziua şi noaptea până la finele acestei luni

Femei armata
Femei armata. Sursa foto:pinterest

Poligonul din apropierea oraşului Babadag găzduieşte, începând de luni, noi exerciţii militare cu muniţie de război. Traficul între satele Enisala şi Sălcioara este restricţionat, a anunţat Consiliul Judeţean Tulcea pe Facebook, care citează o adresă a Ministerului Apărării Naţionale, potrivit g4media.ro.

Tragerile cu muniţie de război au loc ziua şi noaptea până la finele acestei luni, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii între orele 9.00 şi 23.59.

„Circulaţia pe drumul judeţean 222 între localitatea Enisala şi localitatea Sălcioara va fi restricţionată prin amplasarea a două bariere. Tragerile se vor executa fără întrerupere, pe intervale de 60 de minute cu pauze de 15 minute între ele, pentru decongestionarea traficului rutier. Pentru rezolvarea unor situaţii de urgenţă se va lua legătura în mod obligatoriu cu Centrul secundar de Instruire pentru Luptă „Babadag” la numărul de telefon 0240/562805″, se specifică în anunţul autorităţii judeţene.

Şoferii care vor să ajungă din satul Sălcioara în Enisala sau invers sunt rugaţi să folosească ruta alternativă care include în traseu oraşul Babadag şi satul Jurilovca.

Ruta presupune un ocol de zeci de kilometri. „Nerespectarea recomandărilor prezentate mai sus poate duce la consecinţe grave de care Unitatea Militară 02025 Babadag nu se face răspunzătoare”, se mai arată Consiliul Judeţean Tulcea.

Tradiții și superstiții de 1 aprilie, Ziua Păcălelilor