Alexandra Dobre

La cea de-a șasea ediție a Galei Smart City Industry Awards, organizată la Palatul Parlamentului, la secțiunea Urban Age, prezentată de Institutul pentru Îmbătrânire Activă, președintele Alexandra Dobre a decernat premiile secțiunii la personalitățile care au avut un rol activ în îmbunătățirea vieții comunității.

Acesta a declarat că grijă față de cei care „ne-au dăruit lumea” în care trăim este o necesitate.

Căutăm viitorul printre stele și planete, în timp ce abandonăm puntea de legătură cu trecutul nostru, fără însă a realiza că doar trecutul poate asigura calea către stele, iar cei care dețin tainele acestui trecut sunt ei, părinții și bunicii nostri, care poartă pe umerii lor destinele unei societăți”, a spus Alexandra Dobre.

Laureații secțiunii Urban Age

Codin Maticiuc, coordonatorul Fundației Metropolis, a primit premiul de excelență pentru proiectul „Spitale publice din bani privați.” Acesta a declarat că e nevoie ca tinerii să primească o educație bazată pe exemplu, precizând că are speranța ca organizația pe care o conduce va căpăta „o voce suficient de puternică” pentru ca cei care „vor călca pe urme să aibă un drum mai ușor.”

Codin Maticiuc

Vă mulțumesc pentru acest premiu, pentru că mi-ați dat încă o dată o voce pentru a putea spune ce mă doare”, a afirmat Codin Maticiuc.

Premiul pentru excelență în cercetarea bolilor degenerative, medicina longevității și soluții IT&C pentru pacienții seniori i-a fost acordat prof. univ. Dr. Luiza Spiru, în semn de respect a unei cariere dedicate cercetării conceptului „tinerețe fără bătrânețe.” Aceasta a spus că a primit nenumărate premii în toată lumea, iar acum a venit momentul să fie apreciată și în țară, după 22 de ani de activitate.

Vă mulțumesc din suflet pentru tot efortul de a organiza aceată seară de premii și a-i onora pe oamenii care duc stindardul României și o repoziționează pe harta lumii, așa cum merită România în domeniul cercetării. (…) Suntem pionieri în Europa în domeniul cercetării în domeniul îmbătrânirii. Câte zile vom avea, o să facem acest lucru cu toată pasiunea”, a declarat fondatoarea Fundației Ana Aslan Internațional.

Luiza Spiru

De asemenea, Ensar Duman, consilier medical și director general Esteworld, a primit premiul pentru puterea de a șterge granițele în favoarea salvării de vieți și ajutorării semenilor. Datorită implicării sale, peste 20 de mii de români au avut posibilitatea de a fi tratați în clinici din străinătate. Acesta a declarat că în ultimii trei ani a reușit să ajute copii pentru tratament, afirmând că Maticiuc a fost un exemplu pentru el.

În ultimii trei ani am făcut și o asociație care ajută copiii pentru tratament. Codin a fost un exemplu pentru mine, am preluat și eu un spital pentru renovare. Premiul acesta este foarte important pentru mine, vă mulțumesc!”, a declarat Ensar Duman.

Fondatorul rețelei de servicii de sănătate Regina Maria Wargha Enayati a primit premiul pentru excelență în inovarea serviciilor medicale și de îngrijire pentru persoanele vârstnice.

Medic cardiolog și om de afaceri în domeniul sănătății, Enayati a pus bazele primului oraș medical din România în 2021, Enayati Medical City și Senior City.

Holistic Approach for Decision Making Towards Designing Smart Cities (Abordarea holistică pentru luarea deciziilor spre proiectarea orașelor inteligente) a primit premiul „Cartea Anului”, scrisă de autorii George Cristian Lăzăroiu, Maria Cristina Roscia, Vasile Sebastian Dîncu.