Consiliul Județean, amenințat cu judecata de patru primării din Timiș

Edilii sunt nemulțumiti de fondurile alocate pentru reparații și dezvoltare

Patru primării ar putea da în judecată Consiliul Județean Timiș, după ce consilierii județeni au respins plângerile prealabile făcute de aceste administrații locale, potrivit g4media.ro.

Primăriile din Deta, Șandra, Ghiroda și Tomești sunt nemulțumite de fondurile alocate din bugetul judetean pentru reparațiile de drumuri și pentru dezvoltare.

Edilii au cerut revocarea hotărârilor și reîmpărțirea banilor. Ei consideră că banii nu sunt suficiențiI și nici nu au fost împărțiți corect între primării.Ioan Dănuț Ardelean, secretarul județului, i-a lămurit pe aleșii județeni ce variante au în legătură cu aceste plângeri.

“Una din variante să dăm curs acestor solicitări și să dăm hotărâri prin care revocăm cele două hotărâri. Există a doua variantă în care să respingem aceste solicitări și să menținem hotărârile noastre. Sigur că mai există și o altă variantă să nu dăm nimic, să tăcem, o lipsă de transparență, cred eu, din partea noastră și de abordare a lucrurilor și în ultimele două situații, și dacă dăm o hotărâre, dacă avem un punct de vedere și dacă nu-l avem, solicitanții, petenții pot să se îndrepte cu cerere în anularea celor două hotărâri la instanțe de contencios administrativ”, spune Ioan Dănuț Ardelean. În cele din urmă consilierii județeni au respins cele patru plângeri prealabile. Acum, cele patru primării au posibilitatea să conteste impărțirea banilor la Tribunalul Timiș, secția de contencios administrativ.

Gabriela Firea: De Mărțisor, spun din nou cu toată convingerea: femeile sunt de neprețuit