Intervenția jandarmilor pentru salvarea gospodăriilor afectate de codul roșu de inundații din Dolj

 Peste 2000 de saci cu nisip au ajuns la gospodăriile din comuna doljeană Grecești și din satele învecinate, ca urmare a revărsării pârâului Rasnic.

Jandarmii au intervenit, vineri, pentru a-i ajuta cu saci de nisip pe localnicii județul Mehedinți afectați de viitură în urma codului roșu de inundații care a măturat regiunea, potrivit g4media.ro.

 Peste 2000 de saci cu nisip au ajuns la gospodăriile din comuna doljeană Grecești și din satele învecinate, ca urmare a revărsării pârâului Rasnic.

Meteorologii au emis avertizări cod roşu de furtună pentru localităţi din judeţul Dolj, unde plouă torenşial de mai multe ore, drumuri locale fiind pline de apă. ISU Dolj a transmis mesaje RO-Alert pentru zonele vizate. De asemenea, mai multe familii din comuna Stoeneşti, județul Vâlcea, au rămas izolate, vineri seara, după ce pârâul Govora a ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente şi a distrus calea de acces rutier către satul Budurăşti pe o lungime de circa 100 de metri. Pompierii din Gorj intervin, de asemenea, vineri seara, pentru evacuarea apei din zeci de gospodării inundate în urma ploilor abundente.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, echipajele de pompieri au intervenit deja pentru evacuarea apei din 27 de gospodării afectate de inundaţii

. Zona de munte a judeţului Gorj se află sub avertizare Cod roşu de averse abundente, iar restul judeţului sub avertizare Cod portocaliu. Nu în ultimul rând, cotele de atenţie şi cele de inundaţie au fost depăşite, vineri seara, pe mai multe cursuri de apă din judeţul Caraş-Severin, în contextul în care meteorologii şi hidrologii au emis avertizări de Cod roşu pentru localităţile din această zonă. Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, cotele de inundaţie au fost atinse pe râul Gârlişte, în localitatea Gârlişte, şi depăşite pe râul Caraş, în localitatea Caraşova. Cotele de atenţie sunt depăşite pe râul Vornic, în localitatea Ramna, pe râul Tau, în localitatea Soceni, pe râul Mehadica, în localitatea Cuptoare, şi pe râul Nera, în localitatea Naidăş. De asemenea, în localitatea Naidăş 574 de abonaţi casnici au rămas fără energie electrică, aceştia fiind realimentaţi de la un generator electric, conform sursei citate. Polițist rănit de un tânăr șofer din Timișoara care conducea fără permis