Un italian, în vizită nocturnă la Muzeul Colecțiilor de Artă

România, fără restricții, magnet pentru petrecăreții occidentali

Petrecerile de final de an, fără restricțiile care sunt în vestul Europei, i-au determinat pe mulți să vină în România și să petreacă, fiecare cum a putut de bine. Unii cu mai multă băutură, alții cu senzații tari după ce au făcut cunoștință cu jandarmii, așa cum a fost cazul unui cetățean italian.

Acesta, aflat într-o stare avansată de ebrietate, motivată, având în vedere petrecerea dintre ani, a încercat să sară gardul Muzeului „Colecțiilor de Artă”  din Capititală. A fost imobilizat, prin folosirea spray-ului paralizant de către jandarmul care asigura paza obiectivului. Italianul, de 26 de ani, a fost sancționat cu amendă de 500 de lei, pentru încălcarea normelor legale de acces.

Potrivit Digi 24, tânărul a afirmat că înainte de a sări gardul a petrecut într-o locație din apropiere, un imobil cu curte de lângă muzeu, unde funcționează un restaurant.

Acesta este al doilea caz, în numai o săptămână, când un cetățean străin „atentează” la un obiectiv  național, după ce în dimineața zilei de 27 decembrie, un irlandez a pătruns în curtea Palatului Parlamentului, a spart un geam al Palatului și a pătruns în clădire, unde a fost depistat de agenții de pază.

Irlandezul a afirmat că nu își amintește cum a ajuns la Parlament, el dorind să ajungă la hotelul la care era cazat în Capitală. Cetățeanul irlandez este cercetat, în libertate, pentru distrugere și violarea sediului profesional.

Eliberarea acestuia l-a deranjat foarte mult pe parlamentarul social democrat Daniel Ghiță, care se întreabă ce ar fi pățit un cetățean român dacă avea un astfel de comportament la Dublin. „Dacă un român pătrundea în acest fel în Parlamentul de la Dublin, acum erau toți în genunchi, Iohannis și cine mai era prin țară, să își ceară iertare de la ambasadorul Irlandei la București, că acesta e nivelul politicii oficiale de la noi! Nu mai zic ce ar fi pățit orice român care intra beat și drogat în orice Parlament din lumea aceasta, dar mai ales dacă ar fi comis această infracțiune în România. Ce săreau pe el SRI-ul, SPP-ul, Poliția, Jandarmeria, STS-ul, mascații, SIE, judecătorii, procurorii, poliția locală, deontologii, toată suflarea care are autoritate în România l-ar fi pus la stâlpul infamiei pe nenorocit. Dar numai dacă era român. Așa, dacă e irlandez, poate să plece. A greșit și el. Doar nu o să supărăm UE pentru un geam spart la Parlament”, a scris deputatul pe contul său de socializare.

Citește și: Vin sărbătorile de iarnă, dar cum le vom petrece în al doilea an de pandemie