Liberalul Gheorghe Flutur se află în autoizolare după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Asta ar fi știrea de ieri care, desigur, nu e cea mai bună veste. Că am învățat să nu ne bucurăm de răul cuiva.

Știrea de azi? Gheorghe Flutur nu se simte vinovat de nimic. Doar și-a făcut datoria. Eu aș găsi câteva motive. În primul rând a fost testat duminica, nu a îngroșat rândurile oamenilor care au avut contact cu persoane infectate, nu s-a sinchisit. Iar dacă statutul de politician nu i-a conferit imunitate, măcar a avut prioritate în a fi testat. Și eu m-aș testa și, da, știu mulți alții care s-ar testa. Măcar pentru a scăpa de gândurile paranoice. Dar, la fel de bine, știu că un test poate salva o viață, și nu aș consuma testul ăla. Dar, eu sunt eu, iar Gheorghe are nevoie de un tratament aparte. Și, chiar și atunci când lumea se va apropia de final, politicienii vor avea sceleași obiceiuri, aceleași nepotisme, același privilegiu. Și nu se vor simți vinovați:

„Nu vreau să scuz pe nimeni, dar fluctuația de oameni a fost foarte mare la Suceava”, a adăugat el, precizând că în spitalul din subordinea sa ”peste tot sunt condiții omenești pentru oameni”. „Acesta este un accident regretabil și sigur că trebuie imediat remediat”.

Da, pentru că e atât de ușor să numești tragedia ”un accident regretabil”. Întrebarea mea e dacă regreți ceva.

”Facem o judecată de valoare emoțională, să dea Dumnezeu să nu fie și în alte părți din România. Eu, care am muncit, n-am luat la restaurant acest virus, l-am luat muncind în această perioadă. Am conștiința împăcată, că am muncit. Sunt lucruri care nu îmi aparțin mie, dacă cineva îmi poate reproșa ceva cin ce trebuia să fac și n-am făcut, să-mi spună. Dacă sunt accidente și cineva e vinovat, atunci trebuie să răspundă. Sunt împărțite responsabilitățile”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

Da, Gheorghe. Ți-ai făcut doar datoria. Te speli pe mâini și te crezi fără de pată. Așa se întâmplă când  managementul e mai  vinovat decât orice virus.

Citește și: Victor Ponta îl vrea pe Orban înlocuit cu Arafat