Măsuri fără precedent luate de guvernul elen pentru reducerea consumului de energie electrică din sectorul public, potrivit g4media.ro. Astfel, funcționarii din Grecia pot reduce temperatura în birouri doar până la 26 de grade Celsius, în contextul în care Atena vrea să reducă costurile în sectorul public din cauza crizei energetice. Decizia guvernului elen prevede ca termostatele aparatelor de aer condiţionat să nu mai poată fi setate sub această temperatură, a declarat ministrul grec al Energiei, Kostas Skrekas.

Oficialii trebuie să reducă și costurile cu iluminatul stradal la nivelul minim absolut necesar, a mai explicat oficialul grec.

Anunţul survine în momentul în care guvernul de la Atena încearcă să reducă costurile la energia electrică în sectorul public cu 10%, comparativ cu anul trecut. Autorităţile şi municipalităţile care nu realizează obiectivul trebuie să achite pentru consumul de energie în exces, din fondurile de la buget destinate altor scopuri.

Criza energetică a determinat luarea acestor măsuri în mod urgent, deoarece sunt necesare, a mai spus el. Ministrul grec al Energiei a subliniat că valoarea costurilor anuale pentru aer condiţionat din sectorul public şi iluminatul stradal se ridică la 800 de milioane de euro, respectiv la 850 de milioane de dolari. Ministrul Energiei a sfătuit populaţia să înlocuiască aparatele de aer condiţionat şi frigiderele mai vechi cu aparate noi, cu un consum redus de energie în următoarele luni. Acest lucru se va realiza prin intermediul unui program finanţat de stat şi de Uniunea Europeană. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe elen a declarat că procedura prin care se poate aplică la acest program va fi simplă şi se va poate face online.

Tot mai mulți români consideră că Turcia este locul vacanței ideale