Victor Costache
Victor Costache

PSD-ul acuză Guvernul Orban cum că nu gestionează corect criza Coronavirus

Victor Costache și-a pus tot PSD-ul în cap, se pare. Radu Preda, unul dintre liderii PSD l-a atacat pe acesta, acuzându-l că nu a gestionat corespunzător bugetul, consecințele simțindu-se acum, odată cu această criză a sănătății generată de Coronavirus.

„Acum se constată, așa cum a anunțat PSD încă de anul trecut că angajarea răspunderii guvernului de către PNL a avut drept scop ascunderea datelor privind modul în care se se derulează investițiile în 2020, dacă și cum se vor face investiții în spitale.
Unitățile sanitare au probleme cu stocurile de materiale sanitare. PNL la asumarea bugetului pentru 2020 a ciopârțit masiv fondurile în domeniul sănătății.
Liberalii au tăiat bugetul Ministerului Sănătății care s-a redus cu 22%, respectiv de la 14,9 miliarde lei la 11,5 miliarde lei. A fost o reducere de aproape 3 miliarde și jumătate!
Cea mai mare parte din reducere a avut loc la nivelul sumelor transferate de la minister către spitale, unde reducerea a fost de minus 38,9%. Această reducere uriașă corespunde viziunii anunțate de PNL în programul de guvernare privind comasarea sau restructurarea unor spitale.
Cheltuieli cu materialele sanitare au acum de suferit din cauza inconștienței PNL de a reduce bugetul la sănătate”, scrie Radu Preda pe Facebook.

Citește și: Lucian Heiuș le cere bisericilor să cedeze spații pentru carantină

#News