Alegerile neinspirate ale „primăriței” Armand, preambulul sapei de lemn

De la „șef” peste pagina de Facebook a lui Clotilde Armand, la șefia departamentului de presă al Primăriei Sectorului 1, Dragoș Constantin s-a dovedit a fi una dintre cele mai neinspirate alegeri ale actualului primar

Imediat după scandalul legat de fraudarea voturilor de la Sectorul 1, Clotilde Armand începea „marea revoluție” în primărie, adaptând-o după chipul și asemănarea ei. Și odată cu revoluția – prin revoluție înțelegem eliminarea oricărui element care să amintească câtuși de puțin de fosta administrație – „madame” Armand dovedea că n-are „sânge” de administrator. Cuprinsă de resentimente, a ras din primărie tot ce-a prins, fără să țină cont de nimeni și de nimic.

Oamenii mei sunt mai buni ca ai lor – e un slogan pe care doamna „primăriță” ar trebui să-l adopte, pentru că tare bine i se mai potrivește! Bine, în timp avea să se convingă că socotelile de acasă nu se potrivesc mereu cu cele din târg. Cam cum s-a întâmplat și cu „minunata” sa alegere, Dragoș Constantin, cel pus, de la „șef” de pagină de Facebook, la șef peste departamentul de comunicare al primăriei. Și cum spuneam, ulterior, aceasta avea să se convingă de alegerile neinspirate pe care le face, astfel că, la câteva luni, îl ridica pe Constantin din jilț, ca să-l pună în loc pe Ionel Stoica, fost jurnalist la Ziare.ro, aparent o alegere mult mai bună decât Constantin. Fără să minimizăm în vreun fel calitățile noului șef de comunicare de la primărie, probabil că oricine ar fi fost o alegere mai bună decât Constantin – dar asta e altă poveste.

Ca un copil care se distrează cu farsele la telefon, sursele povestesc despre practica ciudată a lui Dragoș Constantin de a spune că el e din provincie și că n-are legătură nici primăria, nici cu Clotilde. Și nu o spunea oricui, ci jurnaliștilor acreditați la primăria din Banu Manta. Când n-avea chef nici măcar de astfel de explicații, Constatin îi bloca direct pe jurnaliști. Ce atâta bătaie de cap?

Într-o nu știu care țară, într-o oarecare vară

Într-o oarecare vară, având nevoie de voturi și susținere, viitoarea „primăriță” de la Sectorul 1 convoca o ședință la sediul de pe strada Popa Tatu, iar printre „invitații de onoare” se afla inclusiv Dragoș Constantin, cel care avea să sosească, fashionably late (mai târziu decât s-ar cuveni), cum spun englezii. Nu chiar atât de fashionable era ținuta acestuia, însă: șlapi și pantaloni scurți. Bașca, mai pe față, mai prin spate, marele specialist în comunicare o înjura pe Armand, amintind de originile franțuzești ale acesteia.

Totuși, Clotilde Armand s-a făcut că nu pricepe limba română, așadar crezând că Dragoș Constantin de fapt o laudă, l-a plasat pe acesta în funcție.

Tot pe surse am aflat că „domn” Constantin ar avea prostul obicei de a băga bățul prin gard, cu scopul de a-i face pe cei de la PNL să se certe cu actualul primar al Sectorului 1. Și cică ar avea și un interes în toată povestea asta. Se zice că domnul Constantin se cam vede în particular cu peneliștii de la 1, în special cu Victor Picu. Și ca să elimine orice bănuială, el este primul care îi spune franțuzoaicei că e cazul sa fie mai dură cu PNL-ul, ca să dea bine la electoratul pluserist.

Vă amintiți de desele (cheia marilor insuccese) certuri dintre Clotilde Armand și PNL, prin consiliu? Postări nervoase pe Facebook, comunicate de presă… Să fie, oare, vreo legătură?

Citește și: Emil Constantinescu îi răspunde lui Clotilde Armand