Mihai Chirica / Foto: Facebook

Mihai Chirica este primarul Municipiului Iași. Da, acel primar care a ajuns să fie cunoscut la nivel național pentru faptul că a migrat de la PSD la PNL, dând, astfel, naștere unui lung șir de nemulțumiri, atât în PSD, cât și în PNL.

Așadar, după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, acesta a declarat că în PNL se simte în largul lui, ca între prieteni, lansând câteva acuze mai cu perdea la adresa fostului său partid, PSD. Nu știm dacă Mihai Chirica se referă la toți liberalii sau doar la unii dintre ei, însă.

„A fost o întâlnire, din punctul meu de vedere, foarte productivă. Pentru mine a fost o surpriză plăcută, pentru că este pentru prima dată în cariera mea de demnitar când sunt primit la Bucureşti de Guvernul României cu prietenie, începând cu prim-ministrul. S-au discutat proiectele, la mână, cum spunem noi, începând cu Autostrada Unirii, legătura dintre Ungheni-Iaşi şi Târgu Mureş. S-a discutat şi despre stadionul municipal. Chiar a fost o discuţie colocvială, premierul întrebându-mă dacă echipa locală mai este în Liga I şi i-am spus: „da, şi luptă să rămână şi va rămâne”. S-a discutat, de asemenea, despre Spitalul Regional de Urgenţă, noua etapă de programare a fondurilor europene. Cu domnul ministru Boloş am trecut în revistă care sunt priorităţile oraşelor mari, precum cele de mobilitate, transport public, regenerarea spaţiilor dintre blocuri, cedarea drumurilor de ocolire către autorităţile locale care să le construiască din fonduri europene şi apoi să le redea în administraţia Companiei Naţionale de Autostrăzi a României. Sunt proiecte punctuale de interes nu doar pentru municipiul şi judeţul Iaşi, dar şi pentru întreaga regiune de nord-est”, a declarat Mihai Chirica, citat de agerpres.ro.

Mihai Chirica: „Chiar a fost o discuţie colocvială”

„Fiecare dintre ele are alocările financiare prevăzute cu etapele de proiectare, astfel încât să le putem executa pe toate în termenele rezonabile prevăzute şi de fondurile pe care le putem pune la dispoziţie. (…) Un lucru important pe care l-a spus: premierul Ludovic Orban este dispus să mobilizeze fonduri atât de la Comisia Europeană, fonduri puse printr-un procent din Produsul Intern Brut, exact cum se dă pentru apărare, care să vizeze toată partea de infrastructură a Moldovei, din emiterea de obligaţiuni de stat, şi, fireşte, prin fonduri de la bugetul de stat. Deci, din cele patru surse se va putea demara un program intens de transformare a Moldovei din rădăcini printr-o reţea de drumuri şi autostrăzi viabilă care să atragă investiţii, economie şi, de ce nu, prosperitate, ceea ce urmărim cu toţii”, a mai spus Mihai Chirica.

Citește și: Oprișan are de gând să dea în judecată Realitatea Plus

#News