Marian Oprișan

Baronul PSD, Marian Oprișan pare să se fi supărat destul de tare pe cei de la Realitatea Plus, pe care a anunțat că are de gând să-i dea în judecată. Motivul pentru care Oprișan vrea să ia măsuri legale împotriva televiziunii este constituit de anumite prejudicii de imagine care i-ar fi fost aduse, în urma difuzării emisiunii „100% Tu Decizi”, emisiune din grila de programe a acestui post. În cadrul emisiunii s-ar fi indus ideea activității infracționale a președintelui CJ Vrancea, cu toate că, potrivit spuselor acestuia, nu deține cazier, astfel că afirmațiile ar fi defăimătoare la adresa sa.

Marian Oprișan: „Emisiunea în cauză este o emisiune electorală 100%”

„Având în vedere prezentarea unor informații cu vădit caracter denigrator în cadrul emisiunii ”100% TU DECIZI”, difuzată în data de 25 mai 2020, vreau să aduc la cunoștința opiniei publice faptul că dau în judecată postul de televiziune REALITATEA PLUS și pe realizatorii emisiunii pentru calomnie, dar și pentru gravele prejudicii de imagine pe care această emisiune mi le-a adus!

Doresc să informez că am formulat și o sesizare către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) privind grava încălcare a Legii audiovizualului de către postul de televiziune REALITATEA PLUS.

Emisiunea în cauză este o emisiune electorală 100%, iar eu am fost atacat fără nici un fel de fundament real, doar pentru că sunt membru PSD.

În plângerea formulată am arătat faptul că emisiunea nu a asigurat o informare obiectivă și corectă, astfel încât publicul să-şi formeze propria opinie cu privire la veridicitatea informaţiilor transmise.

Practic, în baza unor minciuni s-a urmărit doar jignirea mea, aducându-mi-se un grav prejudiciu de imagine. Au fost, de exemplu, furnizate informații despre o presupusă activitate infracțională a mea, dar eu nu am cazier, nu sunt condamnat penal și nici nu sunt înculpat în vreun dosar penal!

Prin această abordare, este evident faptul că emisiunea a fost realizată cu rea-credinţă, fiind încălcate toate normele de bun simț sau cele din Codul audiovizualului.

Mai mult, fiind preluate doar informații din articolele denigratoare și mincinoase din presa locală aservită PNL, emisiunea reprezintă un instrument de batjocorire a carierei mele politice, cu o țintă clară: denigrarea mea, din perspectiva unei eventuale candidaturi la alegerile locale, care ar uma să se desfășoare în acest an.” spune Marian Oprișan.

Citește și: Bani de buzunar

#News