Emil Constantinescu îi răspunde lui Clotilde Armand

Potrivit fostului președinte, Institutul Levantului nu are calitățile necesare pentru a fi transformat în școală, așa cum dorește actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, a reacționat, după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a propus preluarea de către primărie a clădirii în care se află acum Institutul Levantului, cu intenția de a fi transformată în școală. Mai exact, Constantinescu îi acordă o replică primarului, sugerând că respectiva clădire nu ar avea calitățile necesare pentru a deveni școală.

Emil Constantinescu: „Clotilde Armand nu știe ce vorbește”

Potrivit lui Emil Constantinescu, clădirea în care funcționează acum Institutului Levant ar fi „la fel de improprie pentru o școală, precum cabinetul de europarlamentar deschis de ea pe Calea Victoriei”. Mai mult decât atât, fostul președinte este de părere că actualul primar al Sectorului 1 nu ar face altceva decât să publice „postări mincinoase”, care „aduc niște oameni nevinovați, pasionați de cercetarea științifică și dornici de performanță internațională, în situația de a fi hăituiți și înjurați pe rețelele de socializare. În acest caz, Institutul Levant își rezervă dreptul de a apela la toate instanțele administrative, civile și penale pentru a obține condamnarea celor vinovați”, a mai spus Emil Constantinescu, referindu-se la o postare inițială aparținând primarului și adăugând că, „dacă ar fi căutat adevărul”, Clotilde Armand ar fi aflat că un consilier expert gradul II ar avea un venit lunar între 2.746 lei – 3.028 lei net, în timp ce un consilier expert gradul I ar avea un venit lunar de 3.464 lei net. Salariul unui cercetător științific I (echivalentul unui profesor universitar), potrivit lui Emil Constantinescu ar fi de 5.132 lei net, al unui cercetător științific II (echivalentul unui conferențiar), 4.177 lei net, iar al unui cercetător științific III, 3.117 lei net.

În încheierea comunicatului său, Constantinescu îi adresează primarului inclusiv o întrebare: „Treceam toamna trecută într-o duminică seară pe Calea Victoriei și am văzut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand – europarlamentar. Ce ziceți, n-ar fi bun pentru o școală? Nu-l preluați și pe acela?”

Citește și: Clotilde Armand vrea să transforme în școală clădirea Institutului Levantului