Pentru Daniel Chițoiu, omul lui Tăriceanu, minciuna are picioare scurte. Cercetarea în dosarul accidentului mortal în care a fost implicat Daniel Chițoiu, fost ministru al finanțelor, fost președinte ANAF și actual secretar general al ALDE, a fost extinsă in rem, în această săptămână, și pentru favorizarea făptuitorului. Politicianul mai este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală.

Pentru Daniel Chițoiu, omul lui Tăriceanu, minciuna are picioare scurte

Din data de 17 februarie, aceștia au extins cercetarea, deocamdată in rem, pentru favorizarea infractorului, după ce Chițoiu n-a fost audiat la finele lui 2019, fiind internat la Terapie Intensivă, deși imaginile apărute după accident l-au arătat pe secretarul general al ALDE mergând fără probleme alături de polițiști.

Pe 26 decembrie 2019, fostul ministru al finanțelor a intrat pe contrasens cu mașina în zona localității Zamfirești, județul Argeș, pe DN7, și a izbit un alt automobil. Șoferul acestuia, în vârstă de 82 ani, a murit pe loc, iar soția lui s-a stins la spital. Alte două persoane au fost rănite.

Deși, în imagini postate pe Facebook, se observa cum Chițoiu a ieșit pe picioarele sale din mașină și nu părea să fie rănit, acesta a fost transportat la spitalul Floreasca. Mai mult, pe 31 decembrie, când televiziuni precum B1TV au anunțat că acesta va fi externat, Daniel Chițoiu a fost mutat la Terapie Intensivă.

Chițoiu, cercetat pentru o nouă infracțiune

A fost externat abia pe 2 ianuarie 2020, iar publicația ziare.com a transmis că audierea sa a fost amânată tocmai din acest motiv. Pe 9 ianuarie 2020, în dosarul penal deschis mai întâi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, preluat apoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, Chițoiu a fost pus, oficial, sub acuzare pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Procurorii au decis să extindă cercetarea pe 17 februarie 2020 pentru o altă infracțiune: favorizarea făptuitorului. În ianuarie, imediat după deschiderea dosarului, un denunțător a punctat că internarea la ATI a politicianului a îngreunat cercetările oamenilor legii și a tergiversat dosarul. Acesta a dat exemplul lui Șerban Brădișteanu, medic al aceluiași spital, condamnat pentru că l-a internat pe Adrian Năstase pe secția sa, chirurgie cardiovasculară, chiar în ziua în care fostul premier fusese condamnat prima dată de ÎCCJ.

Citește și Ciolacu, ce fumezi? „Dacă nu era COVID-19, politicienii aveau timp să se joace”

Procurorii punctau, atunci, citați de Mediafax, că “inculpatul Brădișteanu Șerban Alexandru, prin atitudinea sa, a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Năstase Adrian”.  Brădișteanu a fost condamnat, definitiv, în 2015, la un an de închisoare cu suspendare de către completul de 5 judecători de la ÎCCJ.  

#NEWS