Nicușor Dan, dispus să preia spitalele refuzate de Armand

Nicușor Dan îi dă peste nas lui Clotilde Armand: „Sunt deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor”

Nicușor Dan ia atitudine – deocamdată neoficial, pe Facebook. Cum în ședința de consiliu local din Sectorul 1 s-a decis, în cursul zilei de ieri, renunțarea la de finanțare pentru Spitalul Clinic de Urgență București „Floreasca”, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București, primarul general al Capitalei a declarat, neoficial, că și-ar dori să preia aceste instituții spitalicești, adăugând că se simte „deschis să administreze cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor”.

„Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei.”, a mai spus Nicușor Dan, în același mesaj postat pe pagina sa de socializare.

Nicușor Dan îi dă peste nas lui Clotilde Armand: „Sunt deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieții bucureștenilor”

„Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari.”, mai spus primarul general al Capitalei.

Imediat după anunțul lui Nicușor Dan, fostul primar al Sectorului 1, social democratul Dan Tudorache, a reacționat pe Facebook: „Să fie vorba despre cele patru spitale, cărora primarul validat tocmai le-a făcut vânt pe scări? Să fie Metrorex? Voi ce credeți?”.

O reacție au avut inclusiv cei din PNL Sector 1, care au spus că: „OUG 70/2002 prevede, la articolul 4, că finanțarea spitalelor este asigurată de la bugetul de sector. Prin urmare, finanțarea celor patru spitale rămâne la Primăria Sectorului 1. Un HCL nu poate încălca o lege în vigoare!”.

Rămâne de văzut care va fi reacția primarului Sectorului 1, în ceea ce privește declarația neoficială a primarului general, Nicușor Dan, în condițiile în care nu este prima dată când cei doi nu reușesc să se pună de acord în privința anumitor opinii, ori decizii.

Citește și: Clotilde Armand intră în conflict cu Nicușor Dan