Minicoaliția ALDE – PRO România riscă să se rupă

Lideri ai filialelor locale ALDE și PRO România dau primele semne că și-ar dori anularea „căsătoriei politice” dintre cele două partide ce au fuzionat în 2020

Cu toate că, cu puțin timp înaintea alegerilor parlamentare, liderii ALDE și PRO România își manifestau dorința de a merge „la altar” împreună, lucrurile se mai schimbă, orgoliile încep să reapară de unde nu te-aștepți, cam la fel ca dosarele lui Călin Popescu Tăriceanu, cel inoportunat de DNA cu anchete la zi.

Și cum minicoaliția care se pregătea să rupă gura târgului n-a reușit decât să-și rupă propria gură în asfalt, în contextul alegerilor parlamentare eșuate, cele bifate sub linie, cu 4,09% Camera Deputaților și 4,13% Senatul, Victor Ponta a plecat în Dubai, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu stă cu valiza făcută pentru a se duce în vacanță la „all-inclusive” (probabil), acolo unde-și petrece „concediul de odihnă” și Liviu Dragnea.

Așadar, o scindare a coaliției ALDE – PRO România este, în acest moment, doar o chestiune de timp, imediat după urmând, cel mai probabil, și dizolvarea celor două partide-breloc, devenite minicoaliție prin absorbția ALDE de către PRO România.

Primele semne ale scindării ALDE de PRO România vin din Dâmbovița

Petre Ionel, liderul filialei locale ALDE Dâmbovița susține că atât membrii partidului său, cât și cei ai PRO România își doresc „divorțul” de urgență. „E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur”, susține acesta, potrivit Mediafax.

Întrucât succesul răsunător la care se așteptau cele două formațiuni nu s-a materializat, atât oamenii lui Tăriceanu, cât și cei ai lui Ponta se gândesc la un nou viitor politic, departe unii de alții.

„România are prioritate! Alegerile generale au fost pierdute, dovadă că fuziunea prin absorbție nu a fost bine primită de către români. Personal, am tras semnalul de alarmă încă de la început, pentru că oamenii nu văd cu ochi buni unirea unor extreme politice, reprezentate de adevărații liberali și renegații socialiști. E clar că nu a fost decât un compromis de ultima oră, deloc de bun augur”, mai spune Petre Ionel, relatează sursa citată.

Citește și: Barna nu mai vrea angajați la stat(ul) degeaba

#News