În momentul în care ajung la granița cu Uniunea Europeană, șoferii britanici de TIR sunt întâmpinați cu ”Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”. Este vorba despre un salut politicos, dar și de prezentarea unei liste cu interdicții.

Legea rămâne lege și tot legea trece prin stomac, asemeni deciziilor politice luate de Marea Britanie: șoferilor de TIR care vin din Marea Britanie în UE le sunt confiscate la vamă atât sandvișurile cât și orice alt fel de mâncare.

Confiscarea pachetelor de mâncare este una dintre consecințele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. În momentul în care a fost produsă separarea, au intervenit și reguli stricte în privința importurilor.

În acest mod, britanicilor le este strict interzis să introducă în UE carne sau produse alimentare produse perisabile cum ar fi legumele, fructele sau peștele și, de ce nu, chiar și sandvișul destinat pauzei de masă.

Șoferii britanici de TIR: opriți la vamă și înfometați

Și pentru că este nevoie atât de probe, cât și de reacția șoferilor, jurnaliștii unui post tv olandez au filmat procedura prin care șoferii sunt opriți la vamă.

Acestora le-au fost confiscate pachetele cu mâncare, iar vameșii olandezi continuă să le explice șoferilor că, potrivit noilor reguli post-Brexit, nu mai au voie să treacă granița cu mâncare și produse perisabile.

După Brexit, nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa – carne, legume, fructe, pește, genul acesta”, îi explică un vameș olandez unui șofer britanic, în timp ce îi confiscă pachetul cu mâncare.

Șoferilor britanici de TIR li se confiscă sandvișurile la granița UE. „Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău” 

Unul dintre șoferi pare foarte amuzat de situație și întreabă dacă ar putea păstra măcar pâinea, însă răspunsul vameșului este politicos, dar negativ: ”Confiscăm totul. Bine ați venit în Brexit, domnule. Îmi pare rău”.

Ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE a avut loc pe data de 31 decembrie, 2020, ca urmare a referendumului din urmă cu câțiva ani.

Citește și: Prințul Harry și Ducesa Meghan s-au săturat de social media

#News