Spitalul Județean din Galați se împrietenește cu mediul cu ajutorul fondurilor europene

Spitalul Județean din Galați va beneficia de o investiție de peste opt milioane de euro, scopul final fiind acela de a-l transforma într-un spital prietenos cu mediul. Proiectul se va derula în câteva etape, urmărindu-se ca la final, transformarea acestuia să fie una totală. Banii necesari acestei investiții vor avea ca sursă accesarea de fonduri europene.

Spitalul Județean din Galați, cu un pas mai aproape de „verde”

Printre modificările ce vor fi operate la Spitalul Județean din Galați putem enumera: înlocuirea lifturilor vechi de zeci de ani (12 la număr), modernizarea sistemului de conducte, printre care cele de apă caldă și căldură, însă și schimbarea ferestrelor.

Cât despre sălile de operație, acestea vor beneficia de echipamente de ultimă generație pentru tratarea aerului viciat. Mai mult decât atât, se mizează pe producerea de energie din surse regenerabile, pentru a veni în sprijinul mediului înconjurător.

„Pe lângă faptul că oferă o imagine nouă clădirilor spitalului, noua fațadă are rolul de a eficientiza consumul de energie. Se folosesc materiale izolatoare şi sisteme care să permită circulaţia aerului doar din interior în exterior. Apoi, se utilizează plăci compozit, care permit un transfer eficient de energie și sunt foarte rezistente. Aproximativ 40% din faţada spitalului a fost deja schimbată, inclusiv la o parte din Ambulatoriul de Specialitate. În plus, am finalizat şi izolaţia acoperişului, acolo unde s-au folosit trei tipuri de materiale izolatoare şi două tipuri de membrane. Ambele lucrări sunt realizate cu bani europeni”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Citește și: Se întâmplă în Galați: A aflat că are Covid fără să fi făcut testul

#News