„L-au demis” pe Orban și l-au pus pe Ciucă

Așa cum anunța HashtagNews.ro în urmă cu foarte puțin timp, știrea potrivit căreia Ludovic Orban urma să-și dea demisia s-a adeverit, în cursul acestei seri. Ca urmare a demisiei sale, Ludovic Orban a declarat că nu intenționează să „se cramponeze” de nicio funcție, mulțumindu-le tuturor celor care i-au fost alături în mandatul ce îl va încheia în această seară.

„Vreau să spun foarte clar, demisia mea vreau să arate un lucru limpede – nu mă cramponez de nicio funcţie. Nu pun condiţii. Pentru mine interesul României e deasupra interesului PNL şi deasupra intereselor mele personale. Am convingerea că în zilele care vor urma, negocierile vor duce cu adevărat la un Guvern care să aibă capacitatea de a face faţă provocărilor cu care ne confruntăm. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi în grelele bătălii pe care le-am dus în acest an de zile. Vreau să le transmit românilor că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile pentru oameni, a fost luată cu un singur scop şi anume acela de a apăra viaţa şi sănătatea românilor şi locurile de muncă ale românilor. Am convingerea că, în următoarele negocieri, PNL va avea capacitatea de a da un nou premier şi să realizeze coloana vertebrală pentru saltul de care are nevoie România.”, a afirmat Ludovic Orban.

Nicolae Ciucă, premier interimar

Până la desemnarea unui nou cabinet, ca rezultat al alegerilor parlamentare de ieri, Administrația Prezindențială anunță că premierul interimar va fi actualul ministru al Apărării Nicolae Ciucă.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 106 şi ale art. 107 alin. (3) din Constituţie, Preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a mai transmis sursa citată. 

Citește și: Ludovic Orban ar putea demisiona astăzi (SURSE)

#News