Piedone, Economatul și pinguinii din sectorul 5

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone are parte de noi surprize din partea unei societăți subordonate Consiliului Local de sector. După descoperirea unor facturi ce trebuiau plătite către Economat, ca urmare a achiziționării de pachete cadou pentru o parte dintre elevii și profesorii din acest sector, Piedone a aflat că mai are facturi de plată către Economat. Pentru un patinoar artificial, de peste un hectar suprafață, precum și pentru 5.000 de patine, plus pinguini și urși polari, necesari pentru începători într-ale patinajului.

„Am solicitat zilele trecute mai multe date din contabilitatea Primăriei Sectorului 5, pentru a afla ce facturi mai avem de plătit. În cazul în care credeați că activitatea Economat SRL s-a oprit la achiziția de pixuri Montegrappa și dulciuri franțuzești de aproximativ 7,5 milioane de euro, aflați că nu! Această societate, care ar fi trebuit să ofere produse și servicii la prețuri accesibile pentru persoanele sărace s-a ocupat, în 2018, de achiziția unui patinoar artificial de peste 10.000 de metri pătrați, care valorează 140 de milioane de lei. Și asta nu este tot. Tot Economat Sector 5 SRL s-a ocupat de achiziția a peste 5.000 de patine (1.000 lei/ bucata) și urși polari și pingiuni care îi ajută pe începători să își păstreze echilibrul (15.000 lei fără TVA/ bucata). Valoarea totală pentru toate aceste achiziții este de peste 30 de milioane de euro! 30 DE MILIOANE DE EURO, OAMENI BUNI!”, a scris Piedone, pe pagina de Facebook a Primăriei Sector 5.

„Banii aceștia ar fi putut reprezenta șansa unei modernizări”

Acesta a precizat că nu va plăti facturile către Economat, atât pentru că sumele sunt exagerat de mari, dar mai ales că nu ar avea unde să monteze un asemenea patinoar, care ar stârni invidia marilor organizatori de competiții pe gheață. Totodată a reamintit care a fost scopul inițial la înființarea Economatului, cel al unui magazin cu produse (agro alimentare) la preț mai mic decât al pieței, nu pentru produse de lux sau pinguini.

„Gândiți-vă ce puteam face cu acești bani! Gândiți-vă la câte creșe, grădinițe și creșe puteam construi în Sectorul 5. Gândiți-vă că am fi putut face un azil pentru bătrâni sau am fi putut renova și asfalta străzile din Sector. Banii aceștia ar fi putut reprezenta șansa unei modernizări rapide a Sectorului 5! Dar nu s-a dorit. Și-au bătut joc de banii voștri. Și-au bătut joc de lucrurile pe care le-ați cerut și care nu suportau amânare, precum renovarea școlilor, a blocurilor sau asfaltarea străzilor.

Patinoarul pe care l-au cumpărat este atât de mare, încât nu îl putem amplasa niciunde în Sector.

Numărul mare de patine i-ar face invidioși și pe cei care organizează Jocurile Olimpice de iarnă. Mai mult, atât patinoarul, cât și patinele se află de 2 ani într-un depozit de la marginea Bucureștiului. Zac acolo, acoperite de praf.

Cristian Popescu Piedone, primar Sector 5

Trebuie să știți că nu voi plăti nicio factură! În primul rând pentru că sumele sunt exagerat de mari și achiziția nu se justifică. Nu ne putem bate joc de banii Primăriei Sectorului 5, de banii locuitorilor din sector. Bugetul este oricum unul limitat din cauza acestor extravaganțe ale fostei conduceri”,a mai zis Piedone.

Citește și: Piedone a luat „Faptele” la verificat

#News