Firea, dezamăgită de ministrul Sănătății

Candidatul PSD București la Senat, Gabriela Firea și-a exprimat dezamăgirea cu privire la menținerea pe poziție a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care nu își va da demisia din fruntea ministerului. Mai mult, Firea consideră această atitudine ca una de sfidare a românilor.

„Asta se numeste sfidarea romanilor! Cum ar zice Orban : cainii latra, caravana trece! Adica pot crede si spune orice romanii, politrucii lui isi vad in continuare de scaunele moi, de incompetenta si coruptia din ministere. Tataru trebuia sa-si dea demisia de la primele victime ale pandemiei! Pentru ca este incapabil sa aplice masurile salvatoare din Europa. Le stie, i s-au adus la cunostinta dar le ignora. Nu vor testare, pentru a nu se sti numarul real de cazuri. Si el, si Orban care il mentine in fruntea Sanatatii, in vremuri atat de grele, sunt complici la toate dramele din aceste zile”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Ma asteptam ca macar dupa o astfel de tragedie sa-si recunoasca esecul

Gabriela Firea

Citește și: Managerul Spitalului de la Piatra Neamț și-a anunțat demisia

Nelu Tătaru, ferm pe poziție

Întrebat luni dacă a luat în calcul demisia din funcția de ministrul, Nelu Tătaru a precizat că s-a gândit la ce a însemnat această tragedie, la acei oameni care şi-au pierdut viaţa, la familiile acestor, punând totodată accent și pe faptul că aceste spitale au ieșit în starea de urgență din subordinea MS.

„Sunt 7 luni şi jumătate în care am girat sau gestionat o pandemie, într-un context în care tot ne întoarcem la acest sistem medical românesc. M-am gândit la tot ce a însemnat tragedie, m-am gândit la tot ce au însemnat acei oameni, m-am gândit la tot ceea ce au însemnat familiile lor, m-am gândit la tot ce a însemnat un act medical de calitate care ar trebui dat în orice unitate medicală, că este în subordinea Ministerului Sănătăţii sau tot ce înseamnă autoritate locală. Atunci, făcând o analiză vis a vis de aceste lucruri, deciziile pe care le voi lua în în continuare vor fi cele în care voi continua o activitate şi o reformă a sistemului medical românesc. Dacă reuşeam trecerea în starea de alertă să menţinem coordonarea acelor spitale la Ministerul Sănătăţii şi să avem o putere în a decide în interiorul acestor secţii şi acestor managemente, cred că puteam face mai mult (…)

Nu, nu pleacă nimeni sau nu fuge nimeni de o răspundere, dar haideţi să vedem un ministru care este de 7 luni şi haideţi să vedem 30 de ani”, a declarat Nelu Tătaru, întrebat luni dacă s-a gândit să demisioneze din funcţia de ministru.

Citește și: Un supraviețuitor Colectiv îi cere demisia lui Tătaru

#News