Marcel Ciolacu (PSD)

Într-un interviu acordat celor de la DCNews, liderul social democraților, Marcel Ciolacu a declarat că se află cu analiza la zi, din punct de vedere al propunerilor pentru alegerile parlamentare. Potrivit lui Ciolacu, niciun penal nu s-ar afla pe listele PSD, în raport cu alegerile parlamentare de anul acesta. În plus, punctul forte al PSD de anul acesta ar fi programul de guvernare pe care îl pregătit din scoarță în scoarță, în eventualitatea câștigării turului din decembrie.

Ciolacu, despre opțiunile penale: „Ele pot fi găsite pe listele altor partide”

„Noi ne-am făcut o analiză după pierderea alegerilor. Lucrul evident e că am depășit cu 10 procente ceea ce aveam față de europarlamentare. Asta ne arată că am intrat pe drumul corect. Am luat o decizie istorică. Niciun penal nu e pe listele PSD. Nicio persoană trimisă în judecată nu candidează pe listele PSD. Ele pot fi găsite pe listele altor partide. A fost o decizie în urma sancțiunii primite la vot.

Partidul s-a deschis, avem oameni noi. Am venit cu un program de guvernare prezentat până acum sectorial pe care îl vom prezenta pe larg românilor”, a declarat Ciolacu la DC News.ro.

În ceea ce privește situația epidemiologică cu care țara noastră se confruntă în acest moment, Ciolacu a mai spus că preconizează că în prima săptămână de campanie ne vom confrunta cu un număr de 10.000 de cazuri, după cum a afirmat, de altfel, și colegul său de partid, doctorul Alexandru Rafila.

„O să moară oamenii pe capete. În prima săptămână de campanie, noi vom avea peste 10.000 de cazuri. Domnul Rafila spune că ele se multiplică cu zece. 85 000 de români se infectează pe zi. Nu cred că putem să îi împiedicăm să facă alegeri. Asta e, suntem în opoziție, nu avem majoritate, ne asumăm acest lucru. Discuțiile din partid sunt clare. Nu vom participa la guvernare cu PNL și nu vom vota un guvern PNL, indiferent de oferte. România nu poate continua cu acest premier, după aceste luni dezastruoase”, a mai declarat Ciolacu la DC News.ro.

Citește și: Ciolacu, despre convocarea de la Cotroceni. „Sper că Iohannis nu face acest gest doar pentru a-și salva imaginea

#News