Explozie Coreea

O explozie puternică a fost raportată la granița Coreei de Sud cu Coreea de Nord. Biroul comun de legătură al celor două state a fost aruncat în aer, anunță BBC News. Deflagrația s-a produs la câteva ore după ce sora dictatorului de la Phenian, Kim-Jong-un, a dat ordin armatei să se pregătească să ocupe zona demilitarizată dintre cele două state, orașul Kaesong.

Atacul a fost confirmat de autoritățile nord-coreene care au anunțat marți că a aruncat în aer biroul de legătură cu autoritățile sud-coreene din orașul Kaesong situat la graniță. Tensiunile dintre Nord și Sud au reizbucnit de câteva săptămâni când Phenianul a cerut Seulului să ia măsuri urgente împotriva campaniei de trimitere a pliantelor care îl critică pe liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Autoritățile de la Phenian susțin că militanții sud-coreeni ar fi parașutat circa 50.000 de pliante de propagandă antiguvernamentală în Coreea de Nord. Sora lui Kim-Jong-un a dat ordin armatei să se pregătească de război. „Simt că este momentul să ne rupem de autoritățile sud-coreene. Gunoiul trebuie aruncat în coșul de gunoi”, a spus Kim Yo-Jong, conform sursei citate.

Ministrul sud-coreean al Apărării a precizat că forțele armate au intrat în alertă, iar activitatea militară din Coreea de Nord este atent supravegheată cu sprijinul Statelor Unite. Tensiunile dintre cele două țări datează încă din anii ’50, din timpul războiului coreean, de atunci existând mai multe perioade de acalmie. Zona demilitarizată în care s-a produs explozia este o porțiune de teren de-a lungul graniței dintre cele doua tari.

HashtagNews.ro