Întregul scandal din București, în urma acuzelor de o posibilă fraudare a alegerilor locale din Sectorul 1, aduce procesul electoral sub o altă lumină a reflectoarelor, atât cele din România, cât și cele internaționale. Astfel, președintele Consiliului Național a PSD a declarat, joi, la sediul partidului, că situația aceasta trebuie să ajungă în justiție.

„Până la urmă, cred că în justiție se va ajunge cu această problemă. Este regretabil că se întâmplă în România secolului 21. Este rușinos pentru România. Vă spun sincer că mă gândesc la ce cred cei din Europa despre noi când văd asemenea lucruri, mi se pare ceva ieșit din comun și absolut halucinant. Cred că nu este normal că, după ce s-au închis urnele, camerele cu buletinele de vot, să vedem pe filmări că acolo caută cineva prin saci, pleacă cu saci, se întoarce cu saci. Nu cred că așa ceva e legal. Am participat și eu de-a lungul timpului la procesul electoral, știu că, după ce se fac procesele verbele, după ce toată lumea iese din acest proces, nu mai are nimeni dreptul să desigileze decât cu o hotărâre a Biroului Electoral sau cu hotărârea judecătorului”, a afirmat Dâncu, la sediul PSD.

„Accesul în încăperea din Biroul Electoral al Sectorului (BES) 1 unde sunt depozitate materiale electorale este permis doar cu acordul președintelui BES, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a anunțat Directia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, într-un comunicat transmis, joi, potrivit Agerpres. Aceste precizări au venit ca urmare a scandalului de la BES1.

Citește și: Alegeri Sectorul 1. Fraudarea de la miezul nopții

#News