Situația alegerilor din Sectorul 1 este încă departe de clarificare. După ce Antena 3 a difuzat imagini video, în care membrii USR au intrat în sala în care se aflau sacii cu buletine de vot din Sectorul 1, Dan Tudorache – primarul în funcție, cere anulare alegerilor din București.

„Ce renumarare? Hai, e bătaie de joc. Da, reluarea alegerilor (e singura soluție). Ce să mai renumăr? Ce au făcut ei afară? Reprezentantul meu nu știa, mi-a spus că a văzut acele imagini aseară la TV. Pentru fiecare renumărare trebuie să fie o decizie e biroului, nu există o solicitare, deci reprezentanți partidelor nu știau.

Doar BEC poate decide repetarea alegerilor. Având astfel de imagini, trebuia să depui dovezi într-un anumit termen, dar dacă noi am descoperit acum ce s-a întâmplat? O să fac în cursul zilei de azi solicitare la BEC, să ceară anularea alegerilor în București. Dacă la un sector s-a întâmplat așa ceva, trebuie să se repete alegerile pentru că e clar că alegerile de la Primăria Capitalei au fost fraudate. Poliția a început ancheta. Mi-au ridicat hardul. Vreau să văd cine a dat ordin să se acopere acele camere cu hârtie, cine a dat ordin, intenționau să fraudeze? Votul a fost viciat. Ați văzut cum au intrat în acea cameră și au scos sacul de acolo. Nu aveau voie să facă asta, chiar dacă era procurorul”, a declarat Daniel Tudorache, potrivit Știri pe surse.

Potrivit exit-poll-ului realizat duminică seară, câștigător în Sectorul 1 a fost declarat candidatul alianței USR PLUS, Clotilde Armand.

Citește și: Clotilde Armand încearcă să facă lumină în scandalul de la BES 1

#News