Foto: Facebook Smiley

Smiley este unul dintre cei mai cunoscuți artiști români ai momentului. Fie că-i asculți muzica sau nu, n-ai cum să nu fi auzit de el. De fapt, poate fenomenul cel mai interesant care-l caracterizează pe Andrei Maria, cunoscut publicului larg drept Smiley, este că nu trebuie să-i asculți muzica ca să-l placi pe el, ca om. Debordând în tot timpul de bun simț, Smiley e băiatul ăla pe care toate mamele și-l doresc drept ginere.

Așadar, dat fiind faptul că de la mic la mare, toată lumea îl place pe Smiley, un mesaj din partea acestuia nu are cum să fie altfel decât binevenit. Într-o țară din ce în ce mai coronasceptică, aceeași țară care de câteva zile a început să raporteze peste 1000 de cazuri zilnice de infectări cu COVID-19, avem nevoie de oameni cu statul public care să pună punctul pe i și, la nevoie, să le explice celor ce îi urmăresc că normele de distanțare socială trebuie respectate, masca trebuie purtată, și poate cel mai important lucru: că pericolul răspândirii nu trebuie nici minimizat, nici luat în batjocură.

Smiley: „Știu mai mulți oameni bolnavi de Covid, oameni obișnuiți. Tineri. Nu sunt plătiți…”

„Puteti să mă credeți sau nu. Puteți să mă urmăriți sau nu. Să va protejați sau nu. Să va spălați pe mâini, mai des sau mai rar. Sunteți liberi să faceți ce vreți și să credeți în orice. Eu nu sunt o autoritate, eu trăiesc iubind și cântând, crezând în Dumnezeu, în acțiune, în Oameni și în Viață. Nu vreau să va propun un exercițiu de credința, dar măcar, pentru un scurt răgaz, unul de imaginație și gândire: Cum ar fi că textul pe care l-am scris ieri să fie doar din grijă pentru noi toți?Cum ar fi să-mi asum, dinainte, să fiu înjurat, batjocorit, acuzat, luat la mișto, doar pentru că am îndemnat Oamenii să aibă grijă de ei? Cum te-ai simți să urezi sănătate și să fii înjurat înapoi?Am citit și am șters cu greutate și mâhnire zeci de comentarii lipsite de orice formă de respect. Cred că avem nevoie să ne respectăm și să fim uniți. NOI. Cred că avem nevoie de oameni sănătoși, de o educație sănătoasă, într-o țara sănătoasă și civilizată. Mai ales în aceste vremuri…Nu ar putea cineva să-mi ofere bani că să scriu că am o cunoștință bolnavă de Covid. Niciodată. Nu în realitatea mea. Știu mai mulți oameni bolnavi de Covid, Oameni obișnuiți. Tineri. Nu sunt plătiți… Boală asta există și nu e doar la televizor. Dacă vreți să o căutați, o găsiți în spitale sau în aglomerații. Depinde de toți să rămânem sănătoși, depinde de toți cât de mult se răspândește, iar superficialitatea, lipsă de respect și de educație nu ne fac bine. Ne țin pe loc sau ne dau înapoi. Cred cu tărie, acum, că cea mai grea boală pentru noi toți este răutatea. N-o să mai scriu despre acest subiect. N-o să mai răspund la niciun comentariu pe această temă. Să ne vedem sănătoși! Va fi bine!”, scrie Smiley pe Facebook.

Citește și: Halep, Țiriac și Hagi fac front comun: „Haideți să fim responsabili!”

#News