Șoseaua Fabrica de Glucoză

Primăria Capitalei a dat în folosință, joi, Șoseaua Fabrica de Glucoză, pe tronsonul cuprins între Șoseaua Petricani și Șoseaua Barbu Văcărescu. Acesta are patru benzi, două pe fiecare sens, până la IPJ Ilfov. Lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză a fost primul proiect integrat de infrastructură din București, pe lângă lărgirea carosabilului, fiind modernizate și reconfigurate toate rețelele de utilități din zonă. Fiecare bandă are 3,5 metri lățime, iar trotuarele includ și piste pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Proiectul a fost început pe timpul mandatului lui Sorin Oprescu și continuat de Gabriela Firea. Predarea amplasamentului către constructor a avut loc pe 3 august 2018, însă execuția propriu-zisă a început în 29 octombrie 2018. 10.000.000 de euro au costat lucrările, iar suma plătită pentru exproprieri s-a ridicat la aproximativ 25.000.000 de euro.

„Cele 15 luni prevăzute inițial s-au încheiat în 29 ianuarie 2020. Întârzierile au fost cauzate de imposibilitatea închiderii totale a traficului, dar și de lucrările neprevăzute apărute, cum ar fi reproiectarea zonei Intrarea Chefalului. În ce privește pistele pentru bicicliști și trotuarele, ele au fost proiectate și executate conform normativului în vigoare, fiind avizate în prealabil de Brigada Rutieră. De asemenea, se vor monta stâlpișori pentru a împiedica parcarea mașinilor pe pista de biciclete și trotuare”, a menționat Gabriela Firea.  

Citește și: Gabriela Firea: Se asfaltează Prelungirea Ghencea

HashtagNews.ro