Alianta USR PLUS

Alianța USR PLUS a fost înregistrată oficial ca alianță politică, după ce Secția a II-a Civilă a Tribunalului București a admis cererea celor două partide, sub numele complet „Alianța USR PLUS”. Noua formațiune a fost înscrisă în Registrul Partidelor Politice aflat la Tribunalul București. Fuziunea va fi oficializată în cadrul unui congres ce ar putea fi organizat la finalul lunii iulie, sau, cel mai târziu, în luna august.

Liderii celor două formațiuni să își dorească să intre în campania electorală cu un mesaj clar de unitate, care să reducă conflictele interne. Recent, senatorul USR, Vlad Alexandrescu, nu s-a ferit să recunoască faptul că lucrurile merg prost în ceea ce privește negocierile dintre liderii celor două partide pentru listele comune pentru alegerile locale.

„E o fază aproape finală în ierarhia candidaților pentru București, nu s-a creat, însă, o fuziune, între listele USR și listele PLUS. Unele sectoare sunt mai avansate, la altele nu există niciun fel de acord. Procesul de fuziune e la nivel de tatonare între filialele locale”, a spus Alexandrescu.

El a mai spus că o astfel de atitudine nu face decât să slăbească șansele opoziției de a o înfrânge pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei. Propunerea USR PLUS pentru PMB este fostul președinte fondator al USR, Nicușor Dan, acum candidat independent susținut de USR și PNL la Primăria Capitalei.

„Noi funcționăm acuma în mod artizanal ca și cum am fi niște studenți care lipesc un afiș A4 pe ușa din spatele Universității. Acum, de vreo două săptămâni, Dan Barna începe să se fotografieze cu Nicușor Dan, cu oarecare discreție. Nu este suficient. Nicușor Dan are nevoie de susținerea integrală a USR-ului, cu toate mijloacele și toate fondurile publice pe care partidul le are, cu tot staful. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum”, a spus Vlad Alexandrescu, într-un interviu acordat postului Digi24.

Citește și: Actele de „bravadă” ale consilierilor locali USR și PNL din Sectorul 1

HashtagNews.ro