Bani alocatii copii

Prim-ministrul Ludovic Orban e darnic. Șeful executivului a decis că alocațiile copiilor vor fi mai mari cu 15 lei (!). Acestea ar fi trebuit dublate, de la 150 la 300 de lei, dar, în apărarea lui, Orban a mai spus că există mai multe variante de creștere, dar creștere progresivă, în baza raportului semestrial privind starea economiei, pentru că resursele financiare sunt limitate. Orban nu a precizat însă, data de la care alocațiile copiilor vor fi cu 15 lei mai mari.

Reamintim că la începutul acestei săptămâni primul ministru al României a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională a României proiectul legislativ care prevede dublarea alocațiilor copiilor, de la 1 august, precizând că dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar și că va fi stabilit un grafic de creștere progresivă a acestora.

„Decizia pe care am luat-o este să atacăm această lege la Curtea Constituțională, pentru că este un proiect în care nu sunt prevăzute sursele de finanțare, cum sunt multe alte proiecte care au fost adoptate de Parlament fără punctul de vedere al Guvernului și fără o încercare de colaborare și deja am câștigat la Curtea Constituțională câteva sesizări împotriva unor proiecte de lege adoptate la Parlament pentru că ele nu au prevăzut sursa de finanțare și nu au practic posibilitatea efectivă de punere în practică”, a spus, luni, Ludovic Orban, într-o conferință susținută la sediul PNL.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat pe 14 ianuarie legea ce prevedea dublarea alocației de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Citește și: Nici pentru copii nu sunt bani! Guvernul atacă la CCR legea care prevede dublarea alocațiilor

HashtagNews.ro