Schelet de T-Rex, vândut la licitație cu aproape 5,6 milioane de euro

Scheletul are aproximativ 3,9 metri înălțime și 11,6 metri lungime

Un schelet compozit de tiranozaur rex, o specie care a trăit în urmă cu aproximativ 65-67 de milioane de ani, a fost vândut la licitație în Elveția pentru aproape 5,6 milioane de euro. Potrivit casei de licitații Koller, care a efectuat vânzarea, aceasta a fost estimată la între cinci și opt milioane de franci elvețieni, potrivit g4media.ro.

Pretul de licitare a ajuns la 4,8 milioane de franci elveţieni. Preţul final – inclusiv costurile – s-a ridicat la 5,5 milioane de franci elveţieni (5,9 milioane de euro), a declarat Karl Green, purtător de cuvânt al casei de licitaţii.

 Numit Trinity, scheletul de aproximativ 3,9 metri înălțime și 11,6 metri lungime este de fapt un ansamblu de oase de la trei T-Rex diferiţi găsite între 2008 și 2013 în formațiuni din Montana și Wyoming, în nord-vestul Statelor Unite, potrivit catalogului de vânzări. În aceste locuri au fost descoperite și apoi scoase la licitație alte două schelete importante de T-Rex: în 2020, Stan fusese astfel vândut cu 31,8 milioane de dolari, distrugând recordul anterior stabilit de Sue, vândut în 1997 pentru 8,4 milioane de dolari.

Trinity i-a aparținut unui colecționar american și a fost achiziționat de un colecționar european de dinozauri și artă modernă. Este „al treilea T-Rex vândut la licitație” din lume și „primul vândut la licitație în Europa”, a adăugat Karl Green.

Publicul a putut admira scheletul timp de mai bine de două săptămâni la Zurich. „Peste 30.000 de vizitatori au venit să îl admire pe Trinity, inclusiv mulți copii”, a subliniat casa de licitasţii Koller. Puțin peste jumătate din materialul osos al lui Trinity provine din trei exemplare de tiranozaur, ceea ce reprezintă mai mult de procentul de 50% necesar experților pentru a considera un astfel de schelet ca fiind de înaltă calitate. Casa Koller a vrut să fie transparentă cu privire la originea oaselor. De aici și numele Trinity.

Gabriela Firea: Fetița de 12 ani din Slatina, aflată în grija statului, care a suferit un accident teribil de Paște, este bine