Papa Francisc, internat în spital din cauza unei infecții respiratorii

Papa are un plămân parțial extirpat de la vârsta de 20 de ani, ceea ce îl face mai expus la probleme respiratorii.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost internat, miercuri, la Spitalul Gemelli din Roma pentru un control medical programat anterior, a anunțat purtătorul său de cuvânt Matteo Bruni, într-o scurtă declarație, fără a oferi mai multe informații. Papa Francisc suferă de o infecţie respiratorie şi va trebui să petreacă „câteva zile” în spital pentru tratament, a anunţat Vaticanul într-un comunicat, după ce suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, a fost dus la spital cu dificultăţi de respiraţie. Papa are un plămân parțial extirpat de la vârsta de 20 de ani, ceea ce îl face mai expus la probleme respiratorii, potrivit digi24.ro.

În această dimineață, Suveranul Pontif a participat la audiența generală săptămânală de la Vatican și a părut a fi în stare bună de sănătate.

O sursă de la Vatican a declarat că agenda Papei a fost eliberată pentru a permite continuarea testelor medicale.Papa Francisc suferă de diverticulită, o afecțiune a colonului, și a suferit o operație la Spitalul Gemelli în 2021, pentru a i se îndepărta o parte din colon. De asemenea, are o problemă la genunchi și folosește fie un baston, fie un scaun cu rotile în aparițiile sale publice. Suveranul Pontif declara anul trecut, că a preferat să nu se opereze la genunchi pentru că nu a vrut să se repete efectele secundare negative pe termen lung ale anesteziei pe care le-a suferit după operația din 2021.

Copiii mai mici de 14 ani nu au voie să folosească trotinetele electrice în Franța