Român amendat pentru că s-a spălat pe picioare într-o fântână istorică din Roma

El a fost amendat cu 500 de euro.

Un român de 44 de ani a primit o amendă de câteva sute de euro, după ce și-a spălat picioarele într-o fântână arteziană, monument istoric, din centrul Romei.

Bărbatul a făcut gestul în plină zi, foarte relaxat, sub privirile indignate a zeci de turișți și localnici aflați în trecere prin zonă.

Românul s-a descălțat și și-a scos șosetele, după care și-a băgat picioarele în fântâna Naiadi, aflată în Piazza della Repubblica, una dintre cele mai turistice zone din capitala Italiei. Bărbatul a început să se spele ca și cum ar fi fost cel mai normal gest, nefiind deloc deranjat de privirile critice ale trecătorilor, cei mai mulți turișți.
El n-a apucat să-și facă igiena, fiind oprit de un echipaj de carabinieri. Scăldatul este interzis în fântânile arteziene din Roma și pentru că românul n-a provocat nicio daună, a primit o amendă de 500 de euro.

Fântâna Naiadi (Fontana delle Naiadi) a fost inaugurată de Papa Pius al IX-lea la în 1870, câțiva ani mai târziu fiind refăcută de un arhitect celebru. Fântâna include și patru statui din bronz ale sculptorului Mario Rutelli.

Turiştii care vor încerca să se răcorească în fântânile vechi din Roma vor fi amendaţi cu 240 de euro a anunțat acum câțiva ani primarul capitalei italiene, Virginia Raggi, după mai multe cazuri înregistrate în ultimii ani.

”Frumuseţea Romei trebuie să fie respectată de toată lumea. Nu vom tolera un comportament care contravine decorului şi vrem să protejăm moştenirea istorică, artistică şi arheologică a Romei”, a scris ea pe Facebook. Legea interzice turiştilor, dar şi locuitorilor Romei, să facă baie în 40 de fântâni istorice, între care şi Fontana di Trevi, cunoscută şi din scena celebră a filmului ”La Dolce Vită”, de Federico Fellini. Turiştilor le este interzis să mănânce ori să bea în timp ce stau pe marginile fântânilor, să se urce pe acestea sau să permită animalelor de companie să bea apă din ele. Lista mai cuprinde La Barcaccia, aflată la capătul treptelor din Piazza di Spagna, şi monumentele din Piazza del Popolo şi Piazza di Navona.

Un băiețel din India a fost nevoit să muște o cobră pentru a scăpa de reptila extrem de veninoasă