Aflat la volanul unui autoturism BMW, un bărbat a fost sancţionat de către Poliţia Rutieră petru conducere fără plăcuţa de înmatriculare montată în partea din faţă.

După completarea procesului verbal, bărbatul a primit o amendă de peste 1305 lei. Tot evenimentul a fost înregistrat de către acesta, care susţine pe toată durata clipului, că este victima unui abuz. Totodată, el susţine că agentul de la faţa locului i-ar fi cerut 200 de euro o pentru a fi lăssat în pace.

La rândul lor, poliţiştii spun că bărbatul în cauză a început filmarea după ce acesta a coborât din maşină şi şi-a montat numărul pe bară..

„Având în vedere înregistrarea video apărută în spațiul public, în care un bărbat acuză polițiștii rutieri că l-au sancționat în mod nedrept, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman este abilitat să comunice următoarele: astăzi, în jurul orei 09:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Oltului din localitate, fără a avea montată, în locul special destinat, una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Bărbatul a fost sancționat conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Reamintim faptul că art. 15 alin. 5 și art. 102 alin. 2 din OUG 195/2002 prevăd și sancționează conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montată una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ori dacă plăcuțele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate”, a anunțat ieri IPJ Teleorman, potrivit Observator.tv.

#news