Angajații unei Primării prinși în timp ce îngropau ilegal gunoaie

Gunoaiele erau crengi și resturi vegetale, deșeuri din construcții, mizerii din plastic, resturi textile, bucăți rupte din piese de mobilier.

Garda Națională de Mediu
Garda Națională de Mediu. Sursa foto: pagina de Facebook a GNM

Garda de Mediu Bihor a descins în comuna Girișu de Criș, după ce un localnic a sunat la 112. El a reclamat că pe un teren de la marginea satului Tărian sunt îngropate gunoaie deversate cu camioanele, potrivit ziare.com.

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, care a condus controlul de la fața locului, comisarii au constatat că, în gropile rămase în urma unor excavări de pietriș, au fost transportate gunoaie cu camioane care aparțin unei firme de profil.

Un buldo-excavator al Primăriei Girișu de Criș le acoperea cu pământ. Gunoaiele erau de mai multe feluri, crengi și resturi vegetale, deșeuri din construcții, mizerii din plastic, resturi textile, bucăți rupte din piese de mobilier. „Vom amenda Primăria și vom confisca utilajul folosit pentru îngroparea deșeurilor”, a declarat Sever Șerbănescu.

Cel mai probabil, amenda pe care Primăria Girișu de Criș o va încasa va fi de 50.000 lei.

Garda de Mediu Bihor va demara o anchetă și privind excavările din zonă. Primarul comunei Girișu de Criș se arată revoltat. „Este o luptă politică, a reclamat unul care vrea să fie primar. Noi acolo nu am dus gunoaie, ci doar crengi pe care de 4 ani le-am strâns de la oameni de-acasă și le-am depozitat într-un loc împrejmuit. Acum, acel loc s-a umplut și am zis că le ducem să le îngropăm acolo unde a fost stația de epurare a complexului de porci, dar nici vorbă să fie gunoaie, sunt doar lemne de foc și vițe de vie”, a declarat primarul Ioan Pașca.

Doi bărbați reținuți în timp ce vindeau canabis