Doi tineri reţinuţi pentru maltratarea unui câine

Ei l-au lovit cu diverse obiecte, provocându-i răni la cap şi la picioare

Ciine
Ciine sursa foto pixabay

Doi tineri din localitatea Gălbinaşi, din judeţul Călăraşi, au fost reţinuţi. Ei sunt cercetaţi pentru rănirea cu intenţie a animalelor, după ce au lovit cu diverse obiecte un câine, provocându-i răni la cap şi la picioare, potrivit g4media.ro.

Poliţiştii din cadrul IPJ Călăraşi au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că în localitatea Gălbinaşi a fost observat pe stradă un câine periculos, nesupravegheat.

”La acest apel au intervenit poliţiştii Secţiei de Politie Rurală Gălbinaşi, cât şi cei ai Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Călăraşi împreună cu un medic veterinar, stabilind că un câine din rasa American Staffordshire Terrier a fost lovit de nenumărate ori de către 2 tineri cu diferite obiecte contondente. I-au fost provocate leziuni grave la nivelul capului şi membrelor, după care a fost abandonat pe un câmp din extravilanul localităţii.

Pentru că animalul a fost găsit în stare de şoc traumatic, iar leziunile suferite i-au pus viaţa în pericol, colegii noştri au dispus plasarea de urgenţă a patrupedului într-un adăpost în vederea asigurării asistenţei medicale de urgenţă.

Apelând totodată la o asociaţie pentru protecţia animalelor pentru a-l prelua în cadrul unei clinici veterinare din Bucureşti, astfel încât să beneficieze de investigaţii şi tratamente medicale de specialitate”, a relatat pe pagina de Facebook Sindicatul Europol.

Datorită eforturilor depuse de personalul medical, la acest moment starea câinelui este stabilă urmând să fie supus unor intervenţii chirurgicale. ”Poliţiştii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reţinuţi pentru rănirea cu intenţie a animalelor”, precizează Sindicatul Europol. Angajații unei Primării prinși în timp ce îngropau ilegal gunoaie